Csányi: a magyar futball legnagyobb gyengesége a fiatal tehetségek menedzselése

Csányi: a magyar futball legnagyobb gyengesége a fiatal tehetségek menedzselése

Exkluzív interjút adott a Blikknek Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke. A beszélgetésben több téma is felmerült, e legérdekesebbeket szemléztük.

Az ország egyik leggazdagabb embere a vénaszkenner tervezett bevezetéséről azt mondta: „az intézkedéseinket a csapat és a szurkolók érdekében tesszük, azért, hogy minden válogatott mérkőzésen telt ház fogadja a csapatokat.”

Csányi: válogatott meccseken is bevezethetik a vénaszkennert

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az M4 Sportnak adott interjújában kijelentette, mindenképpen szigorítani kell a szabályokat, és bár végleges döntés még nincs, de valószínűleg a Ferencvárosnál alkalmazott vénaszkenneres gyakorlat lép majd érvénybe a válogatott találkozókon is, valamint további kamerákat szerelnek fel a Puskás Arénánál.

A magyar szurkolók egységesen fekete öltözékével kapcsolatban úgy fogalmazott,

"(...) én a katonai minta vagy a fekete póló helyett a nemzeti színeket részesítem előnyben, amelyet Nyugat-Európában is „értenek”, és amely sokkal jobban kifejezi a csapat és a drukkerek összetartozását".

Az interjúban rákérdeztek arra is, hogy az MLSZ elnökeként mit tart az elmúlt tizenkét év legnagyobb eredményének, illetve kudarcának. Csányi Sándor kifejtette: "a legnagyobb sikerünk a feltételrendszer egészének megteremtése, a stadionok, a falusi pályák nagy számban történő építése, a játékosok számának megháromszorozása, a pénzügyi feltételek megszilárdítása".

"A magyar futball legnagyobb gyengesége a fiatal tehetségek menedzselése volt az elmúlt időszakban"

- mondta.

A videóbíróról is kifejtette a véleményét, szerinte mindössze fél szezon tapasztalataival rendelkezünk, de "az al­kalmazása jó döntés volt".