Csengőfrász: a kárpátaljai magyarokra már éjszaka is vadászhatnak?

A karpathir.com már többször tudósított arról, hogy az elmúlt időszakban egyre durvábban lépnek fel az ukrán hadkiegészítők. A négy-öt fegyveres rendőrből, vagy katonából álló csoportok határátlépőn, hotelekben, de még egy gyár buszjáratán(!) is "kézbesíthetik" a katonai behívókat.
 
Ha a szerencsétlen nem veszi át a behívót, egyből bilincsben vezetik el, ha pedig (megijed és) átveszi, akkor már az aláírt iratból azt is megtudhatja, mikor kell megjelennie a sorozóbizottság előtt...
 
Sok nemzettestvérünkben, és persze ukrán fiatalban is felmerül, hogy valahogy kibújjon az értelmetlen háború pusztítása elől, hiszen az csak egy nagyhatalmi geopolitikai játszma része, és nem az ukrán nép érdekében zajlik - ezek a fiatalok viszont számíthatnak arra, hogy a rendőrség és a határőrség is keresni fogja őket.
 
A helyzet azzal vált még veszélyesebbé, hogy az ukrán hadsereg vezérkari főnöksége megállapította (a növekvő lakossági elégedetlenségre válaszul), nem ütközik az alkotmány előírásaiba, hogy a hadkiegészítők munkatársai bárhol és bármilyen módon átadják a mozgósítási „povesztkát”; a behívó átnyújtásának részleteit ugyanis semmilyen törvény nem szabályozza.
 
Ebből akár az is következhet, hogy még éjjel, álmunkat megzavarva is jöhetnek a katonai behívóval - festi le a kárpátaljai mindennapokat a karpathir.com.
 
Ez a velünk élő Trianon, és annak örökségét a szó minden értelmében elszenvedik Kárpátalján. Felfoghatatlanul távol a nemzeti összetartozás ünnepétől.