Büntetőfeljelentést tesz a helyi választási bizottság a Polgári Válasz szolnoki jelöltjével szemben hamis ajánlások miatt

Büntetőfeljelentést tesz a helyi választási bizottság a Polgári Válasz szolnoki jelöltjével szemben hamis ajánlások miatt

Büntőfeljelentést tesznek a Polgári Válasz színeiben a Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületében induló Csikós Attila ellen, mivel az ajánlóívén olyan aláírótól is szerepel ajánlás, aki saját elmondása szerint soha nem írt neki alá - döntött a tegnapi napon a helyi választási bizottság.

A bizottság a jogszabálysértés gyanújának fennállása miatt kezdeményezi a szükséges jogi intézkedések megtételét és felkéri a Jász-Nagykun-Szolnok megye 01-es számú Országos Egyéni Választási Iroda vezetőjét, hogy választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt készítse el a büntetőfeljelentést.

"Fideszes összekötővel" folytatott titkos találkát sejtenek szolnoki ellenzékiek

A büntetőügybe keveredett, bukott képviselő, Ligeti József lassan fél éve nem áll a nyilvánosság elé, és nem tisztázza, milyen ügyben gyanúsították meg a hatóságok - hívja fel a figyelmet az önmagát "a szolnoki ellenzék hangjaként és a helyi Fidesz rémálmaként" meghatározó, Kimondott Szolnok nevű Facebook-oldal szombaton közzétett posztjában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, elhunyt személyek adatait is azonosította ellenőrzése során a helyi választási bizottság a Csikós Attila által leadott ajánlások között, ráadásul olyan ajánlóíven is szerepelhetett elhunyt személy, melyet személyesen Csikós gyűjtött a Kimondott Szolnok nevű Facebook-oldal szerint. Ezen jogszabálysértés miatt is büntetőfeljelentés elindítását kérte a választási bizottság a választási iroda vezetőjétől.

Ungár Péter másságán viccelődött a Polgári Válasz egyetlen képviselőjelöltje

A Polgári Válasz januárban jelentette be, hogy csak egyetlen egyéni képviselőjelöltet indít a 2022-es választásokon, Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. számú választási körzetében. A tegnapi napon Bencsik János, a párt elnöke elmondta, hogy levélben fordult az Egységben Magyarországért pártszövetség tagjaihoz, hogy az érintett körzetben léptessék vissza jelöltjüket, a DK-s Sziráki Pált a Polgári Válasz jelöltje, dr. Csikós Attila javára.

 {block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}