Elhunyt Csűrös Karola

Elhunyt Csűrös Karola

Nyolcvanötéves korában szerdán elhunyt Csűrös Karola színművész, érdemes művész. Csűrös Karolát a Madách Színház saját halottjának tekinti - tudatta a színház az MTI-vel és közösségi oldalán.

Felidézték, Csűrös Karola 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a győri Kisfaludy Színházba szerződött. 

Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben kapta 1960-ban. 1962-ben szerződött a Madách Színházhoz. 

"Öt évtizeden át volt a színház tagja, derűs személyiségével jókedvet hozott mindennapjainkba" 

- olvasható a színház közleményében.

Célia, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékában, Margit a Régimódi történetben, fantasztikus komika Ray Cooney Ne most, drágám! című komédiájában. Utolsó bemutatója a Forgószínpad volt, amelyben többek között Psota Irénnel, Pásztor Erzsivel, Békés Italával, Für Anikóval, Kállai Ilonával, Lehoczky Zsuzsával és Zenthe Ferenccel játszott együtt.

Több filmben és tévéjátékban szerepelt. 1987-99 között állandó szereplője volt a Szomszédok tévésorozatának, majd 2004-2009-ben az Életképek című teleregénynek.

Férje, Horváth Ádám rendező teleregényében, a Szomszédokban lett országosan ismert és nagyon népszerű. 

"Örökre mindenki számára Etus maradt, talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus" 

- áll a közleményben.

Művészetét 1993-ban Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal ismerték el, 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. 2006-ban érdemes művész kitüntetésben részesült művészi alázattal és odaadással megformált színpadi szerepeiért, a közönség szeretete által kísért film- és televíziós alakításaiért - írták.