Tárgyalás nélkül ítélték pénzbüntetésre Czeglédy Csabát az "ördög ügyvédje"-ügyben

Tárgyalás nélkül ítélték pénzbüntetésre Czeglédy Csabát az "ördög ügyvédje"-ügyben

Különleges személyes adattal visszaélés miatt egy-, illetve félmillió forintos pénzbüntetést szabott ki két vádlottra az "ördög ügyvédje" ügyében a Veszprémi Járásbíróság, az egymilliós büntetést Czeglédy Csaba kapta. A főügyészség keddi közleménye szerint a Veszprémi Járásbíróság osztotta az ügyészi álláspontot a tekintetben, hogy az eset egyszerű megítélésű, a büntetővégzés meghozatalának egyéb törvényi feltételei is fennállnak, ezért az ügyet tárgyalás mellőzésével bírálta el.

A járásbíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a váddal egyezően megállapította, hogy az ügyvéd vádlott és bűnsegédlettel vádolt, többszörösen büntetett előéletű társa megvalósított kilencrendbeli különleges személyes adattal visszaélést, ezért az ügyvéd foglalkozású vádlottal szemben a bíróság egymillió, társával szemben pedig félmillió forint pénzbüntetést szabott ki.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a vádlottak nem fizetik meg a kiszabott pénzbüntetést, a büntetést szabadságvesztésre kell átváltoztatni. A büntetővégzés ellen fellebbezésnek nincs helye, azonban az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik.