Nyilvánosságra hozta a Czeglédyvel kötött szerződéseket Erzsébetváros

Nyilvánosságra hozta a Czeglédyvel kötött szerződéseket Erzsébetváros

A korábbi szerződéseket is elkezdték feltölteni.

Két hónapra szóló szerződést kötött a DK-s Niedermüller Péter vezette Erzsébetvárosi önkormányzat a korábban adócsalásért elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával - vette észre a VII. kerület honlapjára feltöltött szerződéseket a 24.hu.

Két szerződést kötöttek, az egyik alapján Czeglédy irodája az önkormányzat és az önkormányzati cégek szerződéseit vizsgálja át és tesz javaslatot, ha kell. A másik szerződés értelmében személyiségi jogi és helyreigazítási eljárásokban képviselik a kerületet, a helyi sajtót is átnézik. 

A szerződések 2019 decemberéig szólnak, havonta darabjáért nettó 500 ezer forint plusz áfát fizet az önkormányzat, ez azt jelenti, hogy összesen nagyjából két és fél millió forintot kap a munkáért Czeglédy irodája.

Máshol is lecsaptak rá

A Gyurcsány Ferenc bizalmasának mondott ügyvéd egy másik DK-s polgármester kerületével is szerződésben áll, azonban a László Imre vezette XI. kerület egyelőre nem töltötte fel honlapjára a dokumentumokat. 

A Czeglédyvel kötött szerződéseket a Jobbik és a Momentum kifogásolta. A két ellenzéki párt szerint a DK-s városvezetők szerződései hiteltelenítik az ellenzéki együttműködést és ellehetetlenítik a NER lebontását.