"Ezeket te hogy gondoltad?!" - így fenyíti az államtitkár az N1Tv-nek nyilatkozó szövetségi kapitányt

"Ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát."

Czerván György azután hívta fel ifjabb Bozsik Jószefet a fogathajtók szövetségi kapitányát, hogy a szakember az N1Tv-nek nyilatkozva őszintén elmondta, miért gázos a Mészáros Lőrinc cége által épített szilvásváradi lovasközpont. A létesítményt ősszel adták át ünnepélyesen - majd

az első rendezvény után jól be is zárták,

mivel a verseny során darabokban szakadt fel a talaj. A fedett csarnok egyik legnagyobb pozitívuma az lenne, hogy télen is használható - ha be lehetne fűteni. Ez azonban valahogy nem fért bele a több, mint hatmilliárd forintos költségvetésbe. Így aztán

a nézők, a lovak és sportolók együtt fagyoskodtak

a jéghideg épületben.

Bozsik elkövette azt a halálos bűnt, hogy ezekről a problémákról nyilatkozott az N1Tv-nek, hozzátéve, hogy ő és társai rendszeresen járnak külföldi versenyekre, így „látják, hogyan kell egy ilyen lovaskomplexumnak kinéznie”. És, ami Szilvásváradon megvalósult, az nagyon nem olyan. A szakember még azzal is tetézte szörnyű vétkét, hogy megjegyezte: a nem túl könnyen megközelíthető település "picit alkalmatlan" arra, hogy ott nagy nemzetközi rendezvényeket tartsanak - holott a kormányzati kommunikáció szerint ez volna a cél.

 

Lovasközpont helyett lovasított közpénz?

A Felderítő szerint a novemberben átadott, majd decemberben bezárt lovarda felújítására 6,8 milliárd forintot szánt a kormány, a projektbe egy lovasstadion is tartozott.A közbeszerzésre csak Mészárosék jelentkeztek, ugyanakkor úgy tűnik, nem végeztek túl jó munkát: Ifjabb Bozsik József egyes- és pónifogathajtó szövetségi kapitány az N1TV-nek arról beszélt, a talaj sem jó minőségű, ráadásul a téli rendezvények ellenére a lovarda fűtetlen, így a külföldi létesítmények sokkal magasabb színvonalúnak bizonyulnak.

 

Czerván megnézte a riportot, majd elgondolkodott a látottakon, mélyen magába szállt, értékelte a minisztérium a és kormányközeli beruházó szakmai teljesítményét - és arra jutott, hogy

ifjabb Bozsik a hibás.

Ezt telefonon közölte is vele.

"Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást, mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?!”

 - indítja a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a magas színvonalú konzultációt. Majd hozzáteszi, hogy az N1 a "Jobbik tévéje", és ilyen orgánumnak "nem nyilatkozunk".

"Arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát."

 - adja meg az atyai jótanácsot a fideszes politikus,

Bozsik megpróbál azzal védekezni, hogy "csak a saját véleményét" mondta el, de ez nem hatja meg a szigorú apparátcsikot, aki gyorsan fel is világosítja a tájékozatlan szakembert, mi is a stájsz a Nemzeti Együttműködés Rendszerében:

"De hát szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez. Ne vicceljünk már."

Amikor a szövetségi kapitány azt veti ellen, hogy ő "még eddig csak beletett" a szövetségbe, és még az utazásá sem fizetik,  ráadásul a kormánypárti politikusoknál is "teljesen süket fülekre találnak" az észrevételeikkel, Czerván belefárad a pedagógiai munkába, és gyorsan véget vet a NER-ügyi képzésnek:

"Zárjuk rövidre a dolgot, én elmondtam a véleményem, te is, akkor értettük egymást."

Ha esetleg Bozsik József mégsem értette volna, hamarosan le is váltották a szövetségi kapitányi pozícióból.

Minden szép és jó lehetne, mindenki érthetne mindent, és csendben, békében épülhetne tovább a polgári Magyarország - ha a az államtitkári lecseszést

nem rögzítették volna.

A felvétel leiratát a hvg.hu tette közzé mai cikkében.

A portál megkereste Czerván Györgyöt, aki azt hazudta nekik, hogy nem is látta az N1Tv riportját, Bozsikot pedig személyesen nem is ismeri.

Az államtitkárnak erre lejátszották a beszélgetés felvételét, ám ő úgy értékelte, hogy azon nem hangzik el fenyegetés, Bozsik különben is "hülyeségeket" nyilatkozott.

Akkor értettük egymást...

A Jobbik távozásra szólította fel Czerván Györgyöt

A HVG ma reggeli cikke, melyet az N1TV riportjával kapcsolatban közölt Czerván György államtitkárról, ékes bizonyítéka a Fidesz arroganciájának, pökhendi hatalmi gőgjének és annak napi gyakorlatának. Czerván György többszörösen hazudott: először letagadta, hogy ismerné ifj. Bozsik József szövetségi kapitányt, majd azt is letagadta, hogy beszéltek volna, végül azt is letagadta, hogy bármiféle zsarolás, nyomásgyakorlás alá helyezte volna. A hangfelvétellel szembesülve nyilvánvalóvá válik, hogy ez burkolt zsarolás, a magyar nyelv szabályai szerint ezt nem is lehet másképp értelmezni – írja Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerdai sajtóközleményében.

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa emlékeztet: amikor valaki kritizálja, hogy Orbán Viktor személyes gázszerelőjének juttattak több mint 6 milliárd forintot, és ezért a pénzért cserébe silány munkát végeztek, mert vélelmezhetően elloptak belőle nem kis összeget, akkor jön a retorzió: ifj. Bozsik József már nem szövetségi kapitánya a fogathajtóknak.

Mirkóczki Ádám szerint Czerván György bemutatta a Fidesz igazi, bolsevik tempóját, tolvajtempóját, arroganciáját. Egy normális országban egy ilyen kiderülte napján az illetőt elzavarnák a közéletből, ilyen eset nem maradna következmények nélkül. Ebből is látszik, hogy Magyarország kormánya nem normális közéletet épít.

Egész Magyarországon polgármesterek, intézményvezetők, állami vagy önkormányzati hivatalnokok panaszkodnak, hogy ilyen jellegű arroganciától szenvednek: a helyi fideszes földesurak, kiskirályok vagy azok strómanjai azt is megszabják a településeknek, hogy kivel írathatnak meg pályázatot, különben nem nyernek, nyomás alatt vannak, zsarolják, fenyegetik őket. Ez az a fullasztó közállapot, amit a Jobbik – ha a nép bizalmából kormányzati pozícióba kerül – fel fog számolni – zárja sorait a nemzeti ellenzéki párt szóvivője.