Elképesztő dán menetelés, 22-0-ás gólaránnyal mennek a világbajnokság felé

Elképesztő dán menetelés, 22-0-ás gólaránnyal mennek a világbajnokság felé

A hibátlan dán válogatott 5-0-ra legyőzte Izraelt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának 6. fordulójában.

Az északiak már a szünetben három góllal vezettek, és végül a hatodik mérkőzésük után is megőrizték százszázalékos mutatójukat az F csoportban. A gólarányuk immár 22-0.

Louis van Gaal múlt héten a Norvégiában elért 1-1-es döntetlennel tért vissza a holland együttes kispadjára, majd szombaton Montenegrót (4-0), ezúttal pedig Törökországot győzte le magabiztos, látványos, közönségszórakoztató játékkal 6-1-re. A győztes hazai együttesben Memphis Depay három góllal zárt. Hollandiának ez volt a negyedik győzelme a G csoportban, a törököknek három győzelem és két döntetlen mellett az első vereségük.

A franciák Antoine Griezmann duplájával győzték le a finneket, a norvégoknál Erling Haaland három találatot szerzett, csapata pedig 5-1-re múlta felül Gibraltárt.

A csoportokból az első jut ki a 2022-es katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. Mellettük a Nemzetek Ligájából a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó három helyért.