Gulyás elárulta, Nagy Márton utazott a honvédségi géppel Moszkvába gázbeszerzési ügyben

Gulyás elárulta, Nagy Márton utazott a honvédségi géppel Moszkvába gázbeszerzési ügyben

Mint arról beszámoltunk, Moszkvába repült vasárnap a Magyar Honvédség egyik gépe, azt viszont eddig nem lehetett tudni, kit vitt és mi célból, csak azt, hogy a kecskeméti légibázisról indult és hazafelé kitette utasát a Liszt Ferenc repülőtéren.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hétfői kormányinfón végül is újságírói kérdésre elárulta,

Nagy Márton utazott a HUAF 653 jelzésű, Dassault Falcon 7X repülővel Oroszországba, a gazdaságfejlesztési miniszter gázbeszerzési ügyben repült az orosz fővárosba.

Gulyás többet nem árult az útról, csak azt mondta, reméli, hogy a miniszter sikerrel járt.

Az átlagfogyasztást a gáz fűtőértékéhez igazítják, Gulyás szerint megállapodtak az Európai Bizottsággal

Kormányinfót tart kedden 13 órától Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Gulyás elmondta, a kormány ma ülésezett, amelyen áttekintették az energiellátás helyzetét. Az ülést egyébként Semjén Zsolt vezetett, mivel Orbán Viktor még mindig szabadságon van. Elmondta, jelentősen megemelkedtek az energiaárak, újabb és újabb rekordokat megdöntve.

Éppen ma írtunk arról is, hogy bár gőzerővel töltik a magyar gáztárolókat, a téli szállításoktól függ, lesz-e elég gázunk. Augusztus közepére egyébként 58 százalék körül jártunk a gáztárolók feltöltöttségével, az elmúlt négy évben ugyanakkor mindig több gázunk volt az évnek ebben az időszakában.

Sietve töltik a magyar gáztárolókat, de a téli szállításoktól függ, lesz-e elég gázunk

Az átlagosnál nagyobb ütemben zajlik a magyarországi gáztárolók feltöltése az utóbbi hetekben, de így is a téli szállításoktól függ majd a gázellátás - írja a G7. A gazdasági portál szerint június eleje és augusztus közepe között napi átlagban több mint 23 millió köbméter gáz került a magyar gáztárolókba, így összesen közel 1,8 milliárd köbméter tartalék gyűlt össze ebben az időszakban.