Magyar lányokat toboroznak németországi bérházasságra a Délvidéken

Könnyű pénzt és német tartózkodási engedély.

A portál által közölt képek tanúsága szerint a kerítők a közösségi médiába, feltehetőleg kamuprofilon keresztül ígérnek könnyű pénzszerzési lehetőséget a magyar állampolgársággal rendelkező nőknek.

A fizetett érdekházasságok célja, hogy szerb és más, nem uniós állampolgársággal rendelkező férfiak EU-s állampolgár hozzátartozójaként Németországban tartózkodási engedélyt szerezzenek.

A közösségi médiában tevékenykedő hölgy 2000 ezer eurót kínál a vállalkozó szellemű nőknek, illetve további 200 eurót, ha másokat is beszerveznek a folyamatba.

A Délhír szerint a szervezők előbb Szerbiában, főleg Szabadkán köttetik meg a frigyeket, majd az újdonsült párt Németországba viszik, hogy segítsenek a tartózkodási engedély megszerzéséhez szükséges hatósági eljárásokban.

A családi kapcsolatokkal való üzérkedést jól szervezett és üzletszerű formában űzik, erről tanúskodnak a Délhír által nyilvánosságra hozott üzenetek is.

A portál felidézi: korábban már szintén folyt hasonló bérházasság-szervezés Délvidéken, a mostani próbálkozók pedig valószínűleg a korábban lebukott hálózat után maradt űrt próbálja betölteni.