Demeter Szilárd lesz újabb öt évre a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz újabb öt évre a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója

A posztra egyedüli jelentkezőként pályázott, és így 2029-ig igazgathatja tovább az intézményt.

Csák János kulturális és innovációs miniszter 2024. február 1-jei hatállyal Demeter Szilárd Csabát nevezte ki a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) élére - tájékoztatta a minisztérium sajtó- és kommunikációs főosztálya pénteken az MTI-t.

A pályázati kiírásra Demeter Szilárd Csaba egyedüli jelentkezőként nyújtotta be vezetői koncepcióját, amelyet a szakmai bizottság a részletes meghallgatást követően egyhangúlag támogatásra javasolt - tartalmazza a közlemény.

A tájékoztatás szerint a miniszter - elfogadva a bizottság ajánlását - újabb öt évre bízta meg Demeter Szilárd Csabát a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói teendőinek ellátásával.

Ennek értelmében Demeter akár 2029-ig igazgathatja továbbra is az intézményt.

A tárca közleménye alapján a régi-új főigazgató hozzájárult pályázatának nyilvánosságra hozatalához, mely megtekinthető a PIM honlapján.

(Címlapkép: Demeter Szilárd, a Magyar Géniusz Program kuratóriumi elnöke, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója beszédet mond a Cívisek világa című új, állandó helytörténeti kiállítás megnyitóján a debreceni Déri Múzeumban 2023. június 21-én. MTI/Derencsényi István)