Verseny, az minek? Demeter Szilárd egyedüliként pályázott a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatói posztjára

Verseny, az minek? Demeter Szilárd egyedüliként pályázott a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatói posztjára

A megrögzött orbánista újabb öt évig regnálhat a PIM élén, amennyiben kinevezik.

A NER 13. évében az ember már meg sem lepődik, ha egy kormánykádert ejtőernyőztetnek Orbánék valamelyik fontos állami vagy kulturális intézmény élére,

azért mégis érdemes egy pillanat figyelmet szentelni annak, hogy senki nem akadt a Petőfi Irodalmi Múzeum tájékán, aki ki merte volna hívni a saját magát "száztíz százalékos orbánistának, a Doktorminiszterelnök úr katonájának" titulált Demeter Szilárdot, noha az elmúlt öt évben számos hajmeresztő kijelentést tett a hazai kulturális élet meghatározó alakjairól.

Íme a kulturális tárca vonatkozó közleménye:

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton az MTI-vel azt közölte: a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói pozíciójára kiírt pályázati felhívás benyújtási határideje november 16-án 17 órakor lejárt.

"A vezetői posztra egyetlen pályázat érkezett, benyújtója Demeter Szilárd Csaba" - írták a közleményben.

(Címlapkép: Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója köszöntőt mond a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója, valamint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója tiszteletére megjelenő érmék kibocsátási ünnepségén a múzeumban a költészet napján, 2023. április 11-én. MTI/Kovács Tamás)