Demeter Márta szerint a Diákváros mellett az atlétikai vébére is szükség van

Demeter Márta szerint a Diákváros mellett az atlétikai vébére is szükség van

Nem osztja Karácsony Gergely főpolgármester álláspontját az atlétikai vébé megvétózásáról Demeter Márta. A 2022-es választások után a Jobbik frakciójába tartó országgyűlési képviselő Facebookon közzétett posztjában a „lemondások korszakának” végéről írt, ami után a politikának „végre az emberekről” kellene szólnia, nem az érdekekről.

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szeptember elsejére kitűzött ülésén az atlétikai világbajnokság fővárosi támogatásának visszavonását terjeszti majd elő, válaszul arra, hogy szerinte a magyar kormány megszegte azt a 2019-es megállapodást, mely szerint az atlétikai vébével párhuzamosan megépülhet a Diákváros is. Utóbbi helyén akarja a kormányzat a kínai Fudan egyetemet felhúzni.

Demeter Márta szerint azonban az elmúlt 32 évünk már így is arról szólt, hogy különböző politikai csatározások, illetve a politikusok egója miatt végül a magyar emberek veszítettek, és érték be kevesebbel.

„Én viszont komolyan gondolom az összefogást az emberekkel az emberekért, és őszintén vállaltam a harcot a józsefvárosi és a ferencvárosi családokért, munkavállalókért és vállalkozásokért. Az ő érdekeiket figyelem, és az ő érdekük az, hogy egy olyan Diákváros épüljön fel, amelyből profitálhatnak az itt élők, és legyen olyan nem túlárazott, korrupciómentes sportünnep, egy világbajnokság, amikor büszkék lehetünk a magyar sikerekre, és ami bevételt is hoz a fővárosnak, valamint a koronavírus-járvány alatt az állam által kivéreztetett szektoroknak.”

- írta a képviselő, feltéve a kérdést, hogy miért ne lehetne Diákváros és atlétikai vébé is egyszerre.

„Én hiszek abban, hogy véget vethetünk a lemondások korszakának. Ehhez változás kell jövőre! Vigyük véghez együtt, közösen!”