Az újpesti önkormányzat intézkedéseit a sajátjának állítja be a helyi Fidesz

Az újpesti önkormányzat intézkedéseit a sajátjának állítja be a helyi Fidesz

Teljes mértékben kimerítette a pofátlanság fogalmát az újpesti Fidesz, akik az országos vezetéshez hasonlóan úgy döntöttek, hogy politikai hasznot húznak a koronavírus-járványból. 

A járványhelyzet miatt Újpesten március 9-én alakította meg Déri Tibor polgármester a helyi operatív törzset Czigler László alpolgármester vezetésével. Azóta a kerület több olyan intézkedést is hozott, amely a lakosok vírus elleni védekezését segíti.

Ilyen döntés volt a segélyvonal létrehozása a 70 év felettiek és a házi karanténban élők számára. Az érintettek ezen keresztül kérhettek segítséget élelmiszer- és gyógyszerbeszerzésben, kisállataik ellátásában és egyéb felmerülő kérdésekben. 

Egy lakó hívta fel az újpesti önkormányzat figyelmét, hogy olyan SMS-seket küldözgetnek a kerületben, amely alapján azt hihetik, hogy a segélyvonalat egyedül a helyi Fidesz találta ki és üzemelteti:

.

 

Az Újpesti Operatív törzs vezetője, Czigler László szerint ez "pofátlanság", mert azt az érzést keltik a gyanútlan választópolgárok számára, mintha az önkormányzat mindenki számára nyújtandó segítsége kizárólag a Fidesz műve lenne. Hozzátette, a városban rengetegen segítenek a bajba jutott embereknek annak érdekében, hogy a szükséges eszközök rendelkezésükre álljanak. 

Mindeközben a helyi Fidesz egyik arca, Ozsváth Kálmán folyamatosan azzal vádolja az önkormányzatot, hogy egyáltalán nem segít az idős embereken. Pedig az alpolgármester szerint már önkénteseket is toboroz a IV. kerületi városvezetés a teendők minél gyorsabb lebonyolítása érdekében. Ráadásul annyi embert sikerült bevonni a kezdeményezésbe, hogy mindenkihez el tudnak jutni napi rendszerességgel.

Szomorú vagyok, hogy még egy ilyen helyzetben is csak a saját érdekeikkel foglalkoznak, közben semmilyen együttműködésre nem képesek az újpesti lakosok segítése érdekében. 

- tette hozzá a IV. kerületi operatív törzs vezetője.