Deutsch Tamás: „Szájer Józsefnek szerintem már újra játékban kellene lennie”

Deutsch Tamás: „Szájer Józsefnek szerintem már újra játékban kellene lennie”

A Fidesz EP-képviselője szerint „mindenki” tudott Szájer szexuális irányultságáról amit Deutsch magánügynek nevezett.

„Szerintem Varga Judit személye nemcsak egy jó, de egy erős üzenet is. Ki más harcoljon Brüsszelben az első frontvonalban, ha nem ő?”

Így válaszolt Deutsch Tamás az Indexnek adott interjúban arra a felvetésre, hogy a nemrég lemondott igazságügyi miniszter a Fidesz EP-listavezetője lesz a jövő évi választáson. Ugyanakkor Varga Judit felelőssége a Schadl–Völner-perben is felmerült és a bíróság tanúként fogja beidézni hallgatni a volt miniszter, és egyes ellenzéki vélemények szerint ezért kell őt az Európai Parlamentbe „száműzni”.

A Fidesz 2021-ben hosszas huzavona után végül távozott a legnagyobb létszámú frakcióból az Európai Néppártból és függetlenként politizált az EP-ben. Deutsch Tamás szerint akkoriban folyamatos „baráti” tűz alatt voltak az Európai Néppártban, és „az egész olyan volt, mint egy toxikus munkahelyi környezet”.

Úgy fogalmazott, távozásuk szélesítette, bővítette a mozgásterüket, és mostanra úgy vélte, van rá esélyt, hogy akár már a jövő júniusi EP-választás előtt csatlakozhat a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsaládjához és frakciójához.

Az interjú során szóba a került Szájer József is, aki 2020 decemberében mondott le az EP-mandátumáról, miután a kijárási tilalom idején részt vett egy brüsszeli melegorgián, és a rendőrség elől az ereszcsatornán lemászva próbált elmenekülni hátizsákjában egy szatyornyi extasyval(MDMA).

Szájer Józsefnek szerintem már újra játékban kellene lennie, mert szükség van a tudására és a tapasztalatára, de az esetleges visszatérése az ő személyes döntése

- fogalmazott Deutsch Tamás aki szerint Szájer József helyzetét leginkább egy olyan sportolóéhoz lehet hasonlítani, akinek volt egy súlyos sérülése, de már újra teljes értékű edzésmunkát végezhet.

Hogy pontosan mi lehetne a feladata, mi lenne a kontribúciója, - hogy ilyen okoskodó kifejezést használjak -, azt nem tudom, de szeretném, ha újra a pályára lépne

- tette hozzá.

A Fidesz EP-képviselője arról is beszélt, hogy „Józsi soha nem tagadta a szexuális irányultságát, de valóban nem tett a nagy nyilvánosság előtt manapság oly divatos bejelentést, coming outot.”

Deutsch szerint ez magánügy, és nem lehet kötelezően elvárni egy közszereplőtől, hogy nyilvános önvallomást tegyen a szexuális irányultságáról.

Az interjúban beszélt arról is, hogy a nyugat-balkáni bővítés az Európai Unió stratégiai érdeke lenne, de Brüsszel tesz erre, ami mögött ő a nyugat-európai elitekre jellemző gyávaságot látja.

A Nyugat-Balkán olyan, mint egy tárt karokkal felénk szaladó gyönyörű nő, aki át akar ölelni bennünket, de mi hülyén viselkedve eltoljuk magunktól

- fogalmazott a Fidesz EP-képviselője, akinek meggyőződése, ha a következő negyed évszázadban végleg megroppan valami az EU-ban, akkor annak az egyik oka biztosan a nyugat-balkáni bővítés elmaradása lesz.

Címlapkép: Szájer József és Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselők. Fotó: MTI/Európai Néppárt