Deutsch: Ha valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva

Deutsch: Ha valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva

Itt írtunk róla, hogy a Néppárt EP-frakciójában kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására miután a Gestapo és az ÁVO kommunikációjához hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik érvét:

Deutsch Tamás is bajba kerülhet

A Gestapót emlegető Deutsch Tamás kizárását szeretnék néppárti képviselők - derül ki egy aláírásgyűjtésből, amelyet egy osztrák néppárti politikus kezdeményezett. A Népszava szerint a Manfred Weber frakcióvezetőnek címzett levélben azt írták, hogy döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait.

A fideszes politikus a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, hogy

Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért. Amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva és tökéletesen megmutatja, miért kell minden eszközzel elutasítani a készülő büntetőmechanizmust. Ugyanazt akarják ugyanis
csinálni majd Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek. Politikai okokból büntetnének.

Deutsch szerint ez egy újabb politikai fenyegetés, ami kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát. 

Néppárti képviselő mondta el Deutschnak, hogy mi a különbség az EU és a Gestapo között

Ha azt állítod, hogy az igazságszolgáltatás független és a média szabad, akkor nincs semmi félnivalód. Kérlek, add a beleegyezésedet a megállapodásokhoz - üzente Orbán Viktornak Manfred Weber Néppárt-frakcióvezető a jogállamisági mechanizmusról szóló vita során. Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava.