Deutsch Tamás: Gömörinek jár pénz, a parasportolóknak nem

Deutsch nemcsak a drogra mondott nemet, de a parasportolók támogatására is. Figyelem: szavazhat a cikkben! 

Gömöri Zsolt (elnök, Magyar Paralimpia Bizottság – MPB) harca a magyar paralimpikonokkal már jó ideje zajlik, és az ügy gusztustalan jellegéből fakadóan, igen nagy sajtóvisszhang mellett.
 
Természetesen a hazai politikai elit is beszállt a küzdelembe, és igen széleskörű konszenzus mentén Gömöri, Deutsch lemondását követelik. Sőt még maga Lázár János is felszólalt az ügyben, hiszen meglátása szerint minden pillanattal csak további károkat okoz a parasportolók pénzén nyaraló, végtörlesztő Gömöri.
 
Ennek tükrében kifejezetten mellbevágó élménnyel ér fel a fideszes Európa Parlamenti képviselő, twitter-huszár, a drogot elutasító nemzeti konzultátor kifakadása a HírTv kamerái előtt.
 
Deutsch ugyanis az MPB alelnöke, és ebbéli titulusában aláhúzta: Nem bánta meg, hogy vissza nem térítendő támogatást javasolt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségének a szervezet pénzéből. A politikus még májusban ismerte el, hogy az ő ötlete alapján kapott hárommillió forintot Gömöri Zsolt hitele végtörlesztésére.
 
Munkavállaló által igénybe vehető támogatás a munkavállalónak jár. A sportolók nem munkavállalói, sem a parasportolók, sem az évsportolók sem az MPB-nek, sem a Magyar Olimpiai Bizottságnak, tehát ilyen típusú segítséget nem tudnak kapni – fogalmazott(?) Deutsch, aki hozzátette:  most is és a jövőben is kisegítené a szervezet pénzéből a vezetőséget, de a sportolóknak ugyanez a támogatás nem jár.  
 
Nehéz ezek után mit mondani. 
 
[[nid:169594]]