Országszerte tüntetnek a pedagógusok és a diákok

Országszerte tüntetnek a pedagógusok és a diákok

Nem állnak le a pedagógusok valamint a velük szolidaritást vállaló diákok és szülők. Pénteken országszerte ismét munkabeszüntetések és egész napos demonstrációk lesznek. Az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom szervezésében Budapesten élőláncot alkotva tiltakoznak a kormány oktatáspolitikája ellen.

A szervezők a fővárosban a Kossuth Lajos térről indulva alkottak élőláncot.

A tüntetők a "Szabad ország, szabad oktatás!", "Nincs tanár, nincs jövő!" és a "Fizessétek ki a tanárainkat!" rigmusokat skandálták.

A demonstrációt támogatta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, a Tanítanék Mozgalom, a Tanárok a Tanárokért, ADOM Diákmozgalom, Szülői Hang, Szülői Összefogás, Pedagógus Egység, noÁr és az Amnesty International.

Az országos demonstrációkról a Telex és a 24.hu tudósít.

Pedagógusdemonstráció: „Minden suliban ez a téma, de biztos, hogy nem lennék tanár"

Hosszú évek óta a legnagyobb tömegtüntetés volt szerdán, mert a kormány továbbra sem hajlandó a pedagógusok arcpirítóan alacsony bérét megemelni. Sőt, az emiatt demonstráló tanárokat a szintén kormányzati felügyelet alatt álló tankerületek tanárokat rúgtak ki éppen akkor, amikor egyre riasztóbb méreteket ölt a tanárhiány.