Így búcsúzott Maradonától a futballvilág

Így búcsúzott Maradonától a futballvilág

Ahogy korábban írtuk: életének 60. esztendejében elhunyt Diego Armando Maradona. Sajtóinformációk szerint az egykori klasszis tigrei otthonában állt le a szíve. Maradonát november elején műtötték egy vérrög miatt az agyában, akkor még az orvosok azt mondták komplikáció nem várható.

A futballvilágot megrázta a korábbi legendás játékos halála. Nagyszerű játékosok és klubok búcsúztak Maradonától.

Maradona 1984 és 1991 között 188 alkalommal lépett pályára az olasz Napoli színeiben. A klub a közösségi oldalán azt írta:

"A világ várja a szavainkat, de nincsenek szavak arra, hogy leírjuk azt a fájdalmat, amin most keresztül megyünk. Itt az ideje gyászolni."

A Napoli előtt a Barcelonában is megfordult a játékos, a katalán klub facebook-oldala is gyászba borult. Azt írták: "Köszönünk mindent, Diego!"

Az angol legenda, Gary Lineker szintén megjárta az 1986-os világbajnokságot, ahol Argentína VB-címet ünnepelhetett Maradona vezetésével. A nagyszerű játékos szerint generációja legjobbja volt az dél-amerikai támadó.

„Vitathatatlanul generációm legjobb játékosa volt. Egy áldott, de zaklatott életet követően remélhetőleg békét lel Isten kezében”

A brazil Pelé úgy nyilatkozott Maradona haláláról, hogy 

"Elvesztettem egy kedves barátom, a világ pedig elvesztett egy legendát. Remélem egy nap együtt futballozhatunk a mennyek országában." 

Maradona egykori argentin klubja, a Boca Juniors (1981-82 és 1995-97) röviden csak annyit írt: 

Örök hála. Örök Diego.

Lionel Messit gyakran hasonlítják össze Diego Maradonával. A Barcelona kiváló játékosa nagyon jó viszonyt ápolt Maradonával, most pedig a részvétét fejezte ki a klasszis családjának.

„Nagyon szomorú a mai nap minden argentinnak és a labdarúgásnak. A legnagyobb nem hagyhat el minket, mert Diego örök! Feltódulnak az emlékek, a vele megélt aranypillanatok! Nyugodj békében!”

A kedd este még a Ferencváros ellen pályára lépő Cristiano Ronaldo egyenesen a barátjának nevezte Diegót. 

"Ma búcsúzom egy barátomtól és a világ búcsúzik egy örök zsenitől. Az egy igazi mágus volt. Túl hamar távozott, de határtalan örökséget és űrt hagy maga után, amelyet más nem tölthet be. Nyugodj békében! Soha nem foglak elfelejteni."

- hangsúlyozta a Juventus támadója.