Diplomata-útlevelére és Szijjártó Péterre hivatkozva fellebbezik a Csíki Sör gyorshajtáson kapott tulajdonosa

Diplomata-útlevelére és Szijjártó Péterre hivatkozva fellebbezik a Csíki Sör gyorshajtáson kapott tulajdonosa

A Fideszben tipikus „mi kutyánk kölyke” hozzáállás és az uram-bátyám világ tipikus példája az, amit a Németh Szilárd egykori rezsibiztos kedvenc sörét gyártó cég tulajdonosa művelt.

Január 7-én délután háromkor egy bukaresti rendszámú Bentley a megengedett 100 kilométer per óra helyett 162-vel repesztett az Arad megyei Nagylak közelében az autópályán – írta meg a Magyar Hang. Ezt a vétséget 3300 lejes, azaz nagyjából 250 ezer forintos pénzbírsággal és a sofőr jogosítványának 90 napos bevonásával büntetik.

Egy 60-100 millió forintos Bentley-vel száguldozott a milliárdos NER-kedvenc, de sokallja a 250 ezres bírságot.

A luxuskocsit Lénárd András, a Csíki Sör tulajdonosa vezette. A laphoz eljutott bizonyítékok szerint Lénárd nem tűrte tétlenül, hogy megbüntették, hanem ügyvédje segítségével fellebbezett. Arra hivatkozik, hogy ő magyar állampolgár, aki diplomata-útlevéllel rendelkezik, és Szijjártó Péter fideszes külgazdasági és külügyminiszter megbízottja.

Romániában engedélyezett a többes állampolgárság, viszont ettől függetlenül is érvényes, nemzetközi szabály mindenhol, hogy ha valaki rendelkezik az adott ország állampolgárságával is, akkor ott nem hivatkozhat arra, hogy ő külföldi. Vagyis Lénárd András bárhol a világban lehet magyar diplomata, viszont Romániában nem, hiszen román állampolgár.

Bukni fogja a fellebbezést, mert román állampolgár.

További részletek a Magyar Hang cikkében.

(Címlapkép: Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúrát üzemeltető Lixid Project Kft. vezetője és Lázár János sörrel koccint az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdében 2017. március 24-én. MTI/Veres Nándor)