A közhivatalok alkalmazottait is az Orbán Ráhel-közeli divatügynökség öltöztetheti

A közhivatalok alkalmazottait is az Orbán Ráhel-közeli divatügynökség öltöztetheti

A focicsapatok után a közhivatalok alkalmazottainak öltöztetéséről is gondoskodni kíván Orbán Viktor mindenható állama – írja a hvg.hu a HVG hetilap csütörtökön megjelenő számára hivatkozva.

A lap információi szerint a miniszterelnök lányához közel álló divatügynökség mentoráltjai már tervezik a közszféra dolgozóinak szánt darabokat.

„Az állami szerepvállalás a divatban csak itthon tűnik szokatlannak, számos országban ez bevett gyakorlat” – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Dizájn Ügynökség (MDDÜ) igazgatója a Magyar Nemzetnek.

A HVG emlékeztet rá, hogy a divat két éve került a Fidesz és személy szerint Orbán Viktor érdeklődésének homlokterébe, akkor 2 milliárd forintos költségvetési támogatással megerősítették a Magyar Turisztikai Ügynökség égisze alatt működő divatügynökséget. Ennek élére – havi 2 milliós fizetéssel – Orbán Ráhel barátnője, Bata-Jakab Zsófia került.

Rövid regnálása óta a divatügynökség eljutott oda, hogy lényegében az egész ágazatot lefedő szervezetté vált – írja a HVG. A lapnak egy forrása azt mondta: az összes közhivatali dolgozó öltöztetése is a tervek között szerepel.

Egymilliárd forinttal támogatja a központi költségvetés a Magyar Divat & Design Ügynökség idei tevékenységét – írta meg az Index márciusban a Magyar Közlönyre hivatkozva.