DK: elfogadhatatlan lenne, ha a jászberényi képviselő a Fidesszel egyeztetve állna szembe a polgármesterrel

DK: elfogadhatatlan lenne, ha a jászberényi képviselő a Fidesszel egyeztetve állna szembe a polgármesterrel

A Demokratikus Koalíció elnökségének állásfoglalása a jászberényi képviselő-testület feloszlatására vonatkozó kezdeményezésről:

"Nincs kiegyezés a Fidesszel sem országosan, sem Jászberényben.

Szövetségeseink cserbenhagyása árulás.

A Demokratikus Koalíció ismert módon élesen és határozottan szemben áll a jelenlegi kormánypárt politikájával. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kormányzását történelmi, politikai tragédiának tartjuk.

Az elmúlt években e politikával szembenálló demokratikus erők együttműködését szorgalmaztuk, építettük. Ennek eredménye lett többek között, hogy Jászberény városának a mi támogatásunkkal is ellenzéki polgármestere lett.

A napokban a város képviselő-testülete elé kerül egy előterjesztés a testület feloszlatásáról. A kezdeményezés sorsáról, támogatásáról vagy elutasításáról a polgármesternek és a mögötte álló képviselőknek, köztük a Demokratikus Koalíció képviselőjének közösen kell dönteni. Ez esetben ezt a döntést a DK országos elnöksége helyi belügynek tekinti.

Annak az esetleges lehetőségét, hogy a DK képviselője a Fidesz képviselőivel egyeztetve, közösen alkossanak többséget a polgármester mögött állókkal szemben, és így érjék el az előterjesztés elfogadását, pártunk elveivel, normáival való szakításként értékelnénk.

A DK-ban szövetségeseink cserbenhagyása, a Fidesszel való hatalmi kiegyezés politikánk elárulását jelenti. Következményei ehhez igazodnak."