Dobrev Klára nem indul újra az EP alelnöki posztjáért, helyette a kampányra koncentrál majd

Dobrev Klára nem indul újra az EP alelnöki posztjáért, helyette a kampányra koncentrál majd

Dobrev Klára DK-s politikus úgy döntött nem indul újra az Európai Parlament alelnöki posztjáért - írja Facebook-bejegyzésében. Inkább a hazai kampányra, Brüsszelben az Európai Egyesült Államok elősegítésére fogja minden erejét koncentrálni.

"Ez az elmúlt két és fél év életem legfelemelőbb és legmozgalmasabb időszaka volt. Nem csak az én világom fordult fel teljesen. A világ is megváltozott körülöttem. Sokkal több minden történt velem, velünk, mint amire számítottunk" - írja bejegyzésében. Úgy véli a válság hatására és sokak erőfeszítéseinek a következtében Európa szorosabb szövetség lett. Az EU tagállamai sokkal több területen és sokkal szorosabban fognak együtt dolgozni, mint eddig. Bármennyire is ellenkeztek Orbánék, elérték, hogy legyen közös európai minimálbér-szabályozás. Az elmúlt két és fél év hatalmas eredménye, hogy az európai intézmények szeme kinyílt: a Fideszt végre kitessékelték az Európai Néppartból, és az EU nem hajlandó tovább finanszírozni Orbán korrupt rendszerét - fogalmazott a politikus.

Dobrev emlékeztett rá, hogy "mindennél fontosabb feladat előttünk és az egyesült ellenzék előtt a választás megnyerése, Orbán leváltása. Az, hogy bizalmat építsünk és reményt adjunk az embereknek, hogy egy igazabb, jobb Magyarországot teremtünk."

Tegnap arról írtunk, hogy a DK érdeklődésünkre elmondta: a Demokratikus Koalíció még nem döntött a listájáról, így arra a kérdésünkre sem tudtak mit válaszolni, hogy Dobrev Klára hol folytatja. Egyelőre tehát az sem bizonyos, hogy valóban sikerült-e megegyezni a közös listáról.

A DK-nál még nem döntöttek arról, hogy Dobrev Klára hol folytatja

A napokban megjelent sajtóhír szerint az ellenzéki pártok megegyeztek a közös lista első hét helyéről. Eszerint a Márki-Zay Péter (listavezető miniszterelnök-jelölt) Dobrev Klára, DK Karácsony Gergely, Párbeszéd Jakab Péter, Jobbik Fekete-Győr András, Momentum Tóth Bertalan, MSZP Ungár Péter, LMP névsorral kezdődik majd az Egységben Magyarországért listája.