Dobrev Klára nem veszi át mandátumát, európai parlamenti képviselő marad

Dobrev Klára nem veszi át mandátumát, európai parlamenti képviselő marad

Dobrev Klára volt a vendége a JelenValó legújabb adásának, amelyben szó esett az ellenzéki előválasztásról, a választási kampányról, Márki-Zay Péterről és a személyét érintő kérdésekről is.

Ahogy mi is beszámoltunk róla sajtóhírek alapján, az ellenzéki pártok megegyeztek a közös lista első hét helyéről, amely szerint az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét Dobrev Klára, majd Karácsony Gergely követi.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy Karácsony Gergely nem akar parlamenti képviselő lenni, nem veszi fel a mandátumát, főpolgármesterként dolgozik tovább, de a Demokratikus Koalíció az akkori megkeresésünkre még nem tudta megmondani, hogy hol folytatja karrierjét Dobrev Klára.

A DK-nál még nem döntöttek arról, hogy Dobrev Klára hol folytatja

A napokban megjelent sajtóhír szerint az ellenzéki pártok megegyeztek a közös lista első hét helyéről. Eszerint a Márki-Zay Péter (listavezető miniszterelnök-jelölt) Dobrev Klára, DK Karácsony Gergely, Párbeszéd Jakab Péter, Jobbik Fekete-Győr András, Momentum Tóth Bertalan, MSZP Ungár Péter, LMP névsorral kezdődik majd az Egységben Magyarországért listája.

Dobrev most elmondta, hogy sok dolga lesz itthon az elkövetkezendő hetekben, hónapokban, többek között emiatt sem jelentkezett be az Európai Parlament alelnöki mandátumért, hiszen „az embernek néha meg kell nézni, hogy mi az ami a legfontosabb”.

A riporter kérdésére azonban azt is elárulta, hogy nem lesz a magyar Országgyűlés tagja.

„A mandátumomat nem fogom átvenni, tehát európai parlamenti képviselő maradok, de hogy mi történik április 4-én, arról beszélgessünk április 4-én”

– jelentette ki.