Dobrev Klára szerint Márki-Zay olyan határt lépett át, amit korábban mindenki átléphetetlennek tartott

Dobrev Klára szerint Márki-Zay olyan határt lépett át, amit korábban mindenki átléphetetlennek tartott

Márki-Zay Péter hazaárulónak nevezte azokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban viszont már engem. Hazaárulózni a Fidesz szokott

– hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay Péter az ATV Híradóban azt mondta, azok akik Dobrev Klárát támogatják nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazát is.

Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott

- jelentette ki Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje, aki szerint ez már valódi gyűlöletkampány.

Korábban Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Újbuda alpolgármestere, Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere, Erőss Gábor, Józsefváros párbeszédes alpolgármestere, Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere, az MSZP-s Hiller István és Nemény András MSZP-s polgármester is utalt arra, hogy Dobrevet támogatja az előválasztás második fordulójában.

Márki-Zay Péter az ATV Híradóban erre úgy reagált, hogy 

nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban.

Később Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője is a Facebook-oldalán utasított vissza Márki-Zay kijelentését.

Kikérem magamnak Márki-Zay Péter, hogy hazaárulásnak tartsd, ha valaki nem téged támogat. Azt is végtelenül bántónak tartom, hogy megint név nélkül vádaskodsz. Ez az irány káros az együttműködésre, amelyért nagyon sok párt és civil szervezet éveket dolgozott

- írta közösségi oldalán Barabás Richárd, aki jelezte, bocsánatkérést vár Márki-Zay Pétertől.

Frissítés: Márki-Zay bocsánatot kért

A hódmezővásárhelyi polgármester hétfőn délután Szombathely főterén tartott beszédben elnézést kért azért, mert lényegében hazaárulóknak nevezte azokat a párbeszédes és MSZP-s politikusokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a másodikban viszont Dobrev Klárát, még annak ellenére is, hogy Karácsony visszalépésekor Márki-Zay támogatására kérte a szimpatizánsait. A kormányfőjelölt azt mondta, rosszul fogalmazott, fáradt volt, sajnálja a történteket - írja a 444.

Márki-Zay ezen a kampányrendezvényén újra arról beszélt, hogy neki több esélye van Orbán Viktor legyőzésére, mint Dobrev Klárának, és a baloldaliaknak sem kell aggódnia, hogy ő, egy jobboldali ember lehet a miniszterelnök, mert Magyarországnak összetartásra és szeretetre van szüksége.

„Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, ha azt szeretné, hogy neki jövőre kormányzati pozíciója legyen” - mondta.