Dokumentumok: most mindent megtudhat a 3-as metró műszaki állapotáról

Közérdekű adatigénylést adott be a Jobbik a BKV-hoz. Eltelt egy hónap, és itt vannak az iratok.

Az ellenzéki párt fővárosi képviselője, Tokody Marcell ugyanis amint megkapta a dokumentumokat, nyilvánosságra is hozta őket, mondván

Úgy gondoljuk, hogy az utasoknak joguk van tudni, hogy min utaznak.

A dokumentumokban tett megállapítások a 2014 nyarán-őszén végzett felmérések szerinti állapotokat tükrözik, és nem a metrószerelvényekről szólnak -hiszen azokból csak újakat kell venni-, hanem magáról a kiépített hálózatról.

Ezek szerint mind a biztonsági, mind a kommunikációs vagy egyéb funkciókat ellátó rendszerek elavultak, hiányosak vagy hibásak. Mivel a technikai eszközök egyes elemei akár negyven évesek is lehetnek, az utánpótlás, vagy szervizelési lehetőségek is szűkösek.

Az M3-ban telepített berendezések elérték és többszörösen meghaladták az elvárható élettartamukat. Ma már többnyire alkatrész utánpótlás sem biztosítható hozzájuk

- szerepel az egyik dokumentumban.

Természetesen az alagutak kapcsán is sok hibáról írnak, például betörő vizekről, amiket még kiszivattyúzni sem mindig sikerül rendesen.

Itt az összes dokumentum PDF-ben:

 
1Meglévő állapot_távközlés
2Meglévő állapot_pálya
3Meglévő állapot_szerkezettervezés
4Meglévő állapot_mozgólépcső
5Meglévő állapot_kül gépészet
6Meglévő állapot_forgalmi elemzés
7Meglévő állapot_gépészet
8Meglévő állapot_elektromos munkák
9Meglévő állapot_építészet
10Meglévő állapot_biztosító berendezés
11Meglévő állapot_áramellátás


Érdekesség, hogy Tokody Marcell szerint december 6-án az Országgyűlés egy olyan törvényt fogadott el, ami alapján a közforgalmú vasúti járművek biztonságos üzemeltetésével közvetlenül összefüggő műszaki adatokat 30 évre titkosíthatják a jövőben. Tehát az ilyeneket.