Dömötör Csabát ülteti a Fidesz EP-képviselői helyére, "fülön fogja csípni" az ország ellen dolgozókat

Dömötör Csabát ülteti a Fidesz EP-képviselői helyére, "fülön fogja csípni" az ország ellen dolgozókat

A megüresedett poszt betöltése mellett másik személycserét is bejelentettek: hamarosan új helyettes államtitkár felel a felsőoktatásért és a felnőttképzésért.

A Fidesz Dömötör Csabát jelöli Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére - közölte a kormánypárt pénteken az MTI-vel.

Azt ígéri, "fülön fogja csípni" a baloldalt

A közleményben azt írták:

Dömötör Csaba az elmúlt 9 évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként dolgozott, 2018 óta országgyűlési képviselőként.

A politikus kormányzati megbízatását megelőzően több évig a brüsszeli Fidesz-delegáció munkáját segítette. Politikai pályafutása elején a Fidelitas külügyi kabinetét vezette, emellett két évig volt elnöke az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének.

Dömötör Csaba tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végezte - áll a Fidesz közleményében.

"Akik tiszteletben tartják hazaszeretetünket és megadják a tiszteletet Magyarországnak, számíthatnak a szövetségünkre. De akik az ország ellen dolgoznak, őket fülön fogjuk csípni. Legyenek akár az új, akár a régi baloldal politikusai, szponzorai vagy lobbistái"

- reagált a Facebookon Dömötör, aki új megbízatását megtisztelőnek érzi.

Csere a felsőoktatási helyettes államtitkári poszton

Pósánné Rácz Annamária szeptember 15-től a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

A minisztérium által pénteken az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Pósánné Rácz Annamária szakmai életútja az oktatásügyhöz kapcsolódik, az elmúlt tíz évben a Debreceni Egyetemen oktatási igazgatóként dolgozott.

A felsőoktatásért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkári poszt még júliusban, Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkárrá való kinevezésével üresedett meg - olvasható a közleményben.

Egyébként az új pozíciót betöltő politikus a fideszes Pósán László felesége.

(Címlapkép: Dömötör Csaba - Facebook)