A 888.hu szerint Európa erős embereként megy Orbán Trumphoz :D

A 888.hu szerint Európa erős embereként megy Orbán Trumphoz :D

Május 13-án látogat az Egyesült Államokba Orbán Viktor, hogy Donald Trumppal találkozzon. Az amerikai elnök a magyar kormányfőt a V4-es vezetők közül utolsóként fogadja, miközben Orbán elsőként állt be politikája mögé még 2016-ban.

A Direkt36 kormányzati forrásai szerint főként fegyverbeszerzésekről és energiaügyekről egyeztetnek a munkalátogatáson, de Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is hasonlóan nyilatkozott a találkozóról, csak a migrációt csapta hozzá a várható témákhoz.

Ez azonban nem zavarta a 888.hu-t abban, hogy a Trump-Orbán találkozó mögé mást is lásson. Az "Ezért hívta meg Trump Washingtonba Orbán Viktort" című cikk rögtön azzal indít, hogy "világszerte sokan vártak már erre a találkozóra", ugyanakkor az nem derül ki, hogy a magyar kormányon kívül kire gondolnak még. 

Az Orbán-Trump-találkozóra várakozó indiaiak/illusztráció
Az Orbán-Trump-találkozóra várakozó indiaiak/illusztráció

Elemzőként Deák Dánielt szólaltatják meg, aki először arról beszél, hogy rendeződni látszanak a magyar-amerikai kapcsolatok, majd kifejti, hogy "Európában szinte minden ország vezetési válsággal küzd, szinte hazánk rendelkezik egyedül stabil gazdasági és politikai helyzettel a kontinensen." Aztán levonja a következtetést:

"Trump ebből fakadóan Európa erős embereként tekint Orbán Viktorra és a kevés komolyan vehető európai vezetők egyikének tartja.”

Orbán Viktor és a pofon

Orbán Viktor és a pofon - Coub - GIFs with sound by humberto