Egységben Magyarországért: Április 3-ára írják ki az ellenzék által kezdeményezett népszavazást!

Egységben Magyarországért: Április 3-ára írják ki az ellenzék által kezdeményezett népszavazást!

Varga István, az Egységben Magyarországért kaposvári jelöltje és Gér Mihály, az összellenzéki jelölt a Pest megyei 10-es választókerületben tartott csütörtök délután online sajtótájékoztatót, ahol arra szólították fel a Nemzeti Választási Irodát, hogy írja ki április 3-ra a referendumot a Fudan egyetemmel és az álláskeresési járadékkal kapcsolatban.

Varga István elmondta, hogy Orbán Viktor kormánya láthatóan megijedt, miután 235 ezer magyar ember 470 ezer aláírással támogatta az ellenzéki pártok népszavazási kezdeményezését. Orbán ezért most megpróbálja semmibe venni az emberek akaratát, és meg akarja akadályozni, hogy elmondhassák a véleményüket a kormánynak kellemetlen kérdésekben.

A kormány demokratikus kötelessége, hogy lehetővé tegye a népszavazást április 3-án

- zárta mondandóját Varga István.

Gér Mihály szerint a Nemzeti Választási Iroda húzza az időt, Orbánék így szabotálják el 235 ezer ember aláírással kinyilvánított akaratát. 

A civileknek és aktivistáknak egy nap kellett a számoláshoz ebben a helyiségben, azonban az NVI-nek négy nap sem volt erre elegendő

- hívta fel rá a figyelmet az ellenzéki politikus.

Gér Mihály szerint a hatalomnak minden jogi eszköze megvan arra, hogy április 3-ára kiírja a népszavazást, ők azonban inkább "széttrolkodják" a kezdeményezést.