Dübörög a bevándorló-biznisz Debrecenben

Debrecenben virágzik a bevándorló üzletág. Bankok, szórakozó helyek, taxik, prostitúció.

László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) vezetője így látta a demonstrációt:

A menekülttábornak otthont adó Sámsoni úton végigvonulva akár az is lehetett volna a benyomásuk, hogy egy Észak- afrikai üdülő övezetbe érkeztek. Beszámolója szerint azonban a valóság az, hogy a naphosszat itt lebzselő, kinézetre afrikai és közel keleti származásúnak tűnő, szabad mozgásterű idegenek, folyamatosan megbotránkoztatják és egyben félelmet keltenek az itt élő Debreceniekben. Mint fogalmazott: helyzet nem csak súlyos, hanem egyben rendkívül aggasztó is.

A demonstrációtól nem messze álldogáló helyi lakosok, kérdésükre azonnal megnyíltak és mesélni kezdtek. Elmondták: szerintük a taxisoknak éppen nem rossz dolog ez a bevándorlás, mivel jelenleg egy biztos bevételi forrást jelentenek. Tömve vannak pénzzel, elsősorban euróval "ezek a menekültek", mint mondták. Azt ugyan nem tudják, hogy honnan és milyen forrásból mivel naphosszat csak lebzselnek.

A helyiek beszámoltak továbbá arról is, hogy sokan közülük még az alig egy kilométerre levő Penny üzletbe is taxival járnak, mert annyit vásárolnak, hogy nem bírják elcipelni az árut. De olyan is van, hogy nincs kedvük egy-két táskával elsétálni a szállásra, ezért taxival mennek és térnek vissza a táborba.

László Attilának az volt a személye tapasztalat, hogy a Sámsoni út presszói tömve vannak bevándorlókkal, a pénzváltók (mini bankok) pedig még este nyolc óra tájban, mielőtt elhagyták a környéket is nyitva voltak, a forgalomra való tekintettel.

Visszafelé tartva a megmozdulásról, a presszók mellet elhaladva szemrevételezhették, hogy az idegenek jó kapcsolatban vannak a helyi cigányokkal is. De miért is ne lennének, hiszen ők azok, akik jó pénzért intézik a prostituáltakat a menekülttáborban lakó bevándorlóknak.

A MÖM elnöke szerint a jobb érzésű emberek már régen elkerülik a környéket, a hölgyek pedig már nem mernek egyedül közlekedni a Sámsoni úton, Debrecenben virágzik a bevándorló üzletág. Bankok, szórakozó helyek, taxik, prostitúció.