Dübörög az április 1-je a politikában

Az MSZP azt kéri az elnöktől, hogy ne írja alá a friss jogszabályt - amit, amúgy a parlamentben ők megszavaztak. 

Először a Fidesz lúgozta ki a Quaestor-botrány apropójából hozott vagyonzárolási törvényt úgy, hogy épp a Quaestorra ne vonatkozzon. Utána a DK, az Együtt, a PM, a liberálisok és az LMP még ezt sem szavazta meg. Majd a csúcsponton az MSZP azt kéri az elnöktől, hogy ne írja alá a friss jogszabályt - amit, amúgy a parlamentben ők megszavaztak. 
 
Az MSZP szerint a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló fideszes törvény – melyet egyébként kedden a szocialista képviselők is támogattak a parlamentben – kiveszi a Quaestor-bankot a zár alá vehető vagyonok köréből, ezért a szocialisták arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a parlament által kedden elfogadott jogszabályt. Erről Tóth Bertalan, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese és Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. 
 
Mindketten azt firtatták, miért vonja ki „a fideszes brókerkormány” a zár alá vétel alól a Quaestor-bankot? Miért lehetetlenítik el, hogy a bankban lévő vagyonból a kisbefektetőket kártalanítani lehessen? Bárándy Gergely elmondta, hogy a törvényalkotási bizottság nyújtott be az előterjesztéshez egy olyan módosító indítványt, amely a Quaestor-bankot „kimenti a zár alá vétel alól”, mert kiveszik a törvény hatálya alól a bankokat. Hozzátette: a módosítót fideszes javaslatra fogadták el.