Jobbik a postabezárásokról: A Szerencsejáték Zrt. támogassa a Magyar Postát!

Jobbik a postabezárásokról: A Szerencsejáték Zrt. támogassa a Magyar Postát!

Van megoldás a postabezárásokra - jelentette ki Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője Budapesten, a Szerencsejáték Zrt. székházánál tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

A Jobbik alelnöke felidézte, hogy tavaly augusztusban foglalkozott először a posták helyzetével, és erre a kormány, illetve a Magyar Posta úgy reagált, hogy ő álhíreket terjeszt. Mint most tisztába tette:

Akkor sem volt álhír, most sem álhír, törvényjavaslatot nyújtottam be, lesöpörték az asztalról, azt mondták, hogy nincs aktualitása. Akkor is volt aktualitása, most meg aztán kiváltképp

- fűzte hozzá Dudás.

Az ellenzéki parlamenti képviselő emlékeztetett, a napokban 210 település 366 postahivatalát zárják be, bár csak ideiglenesen, ugyanakkor csoportos létszámleépítés keretében 300 dolgozótól is megválnak.

Felvetette, hogy ebben a kiszolgáltatott helyzetben az elbocsátott emberek hogyan tudják majd megvárni, mire tavasszal újranyitnak az érintett posták.

Nagy valószínűség szerint többet ezek közül nem fognak tavasszal újranyitni

- vetítette előre Dudás Róbert, aki szerint ez nagy érvágást fog jelenteni az ott élők számára.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott, hogy óriási felháborodást váltott ki az érintettekből az átmeneti bezárások híre.

Első lépésként fel kell kérni a Szerencsejáték Zrt.-t, hogy emberi kötelességéből és anyagi szempontok mellett is támogassa a Magyar Postát. Mivel a postahivatalokkal komoly árukapcsolásban lévő társaság tavaly 701 milliárd forintos nettó árbevételt ért el. Másik gyakorlati javaslatunk egy törvényi erőre emelkedő védelem a postáknak - ismertette.

Utóbbit jelenleg kormányrendelet szabályozza, és az ezer fő állandó lakosú postahivatalokat köteles nyitva tartani, de Dudás szerint ezt az 1000 fős határt 500-ra kellene csökkenteni, hogy ne zárják be a kistelepülések postáit.

A Jobbik képviselője arra is kitért, hogy jelenleg is 2600 postahivatal van az országban, a jövőben viszont még további bezárások, átszervezések lehetnek, hiszen 1600-at ír elő a vonatkozó jogszabály.

Aki a postahivatalokat segíti, az az embereket segíti, hiszen ez több százezer, akár egymillió embert is érinthet

- nyomatékosította Dudás Róbert, aki a sajtótájékoztató befejeztével azt mondta, hogy belép a Szerencsejáték Zrt. épületébe, és megpróbál beszélni ez ügyben az állami tulajdonú társaság igazgatójával.

Elszólta magát az államtitkár: ezer bezárható postahelyről írt egy nappal a bejelentés előtt

Egyre látványosabban építi le az állam a Magyar Postát, megnehezítve, hogy az adófizető állampolgárok hozzájussanak az állami vállalat szolgáltatásához...