Dunaferr: Bizonyítottan nemzetközi csalóhálózat állhat a vasművet ért támadások mögött

Dunaferr: Bizonyítottan nemzetközi csalóhálózat állhat a vasművet ért támadások mögött

Álmeghatalmazások, álközgyűlések, álcégvezető, valós „verőemberek” és egy ál-Habsburg

- így foglalta össze a Dunaferr sajtóközleménye a vasműt ért támadásokat.

A Dunaferr arra is felhívta a figyelmet, hogy a hamisításokra, megtévesztésre és erőszakra építő, ukrán megbízásból dolgozó emberek hatalmas károkat okoztak a vállalatnak az elmúlt hónapokban. A cégvezetés jelezte, a Dunaferrt ért támadások mögött álló ukrán kisebbségi tulajdonosok és az általuk felbérelt személyek folyamatosan megtévesztik a közvéleményt, az üzleti partnereket, áldokumentumokra hivatkoznak, álközgyűléseket hívnak össze, álképviselőkkel és álcégvezetővel állnak elő.

Az Euronews hírportálján tegnap megjelent tudósítás nem hagy semmilyen további kétséget afelől, hogy a magát Franz Vladimir Habsburg-Lothringennek kiadó, az ügyben a Dunaferr tulajdonosainak „főmeghatalmazottjaként” felbukkant ukrán személy egy nemzetközi hírű szélhámos

- olvasható a sajtóközleményben hangsúlyozva, hogy a férfi Tatjana Tarutával, a Dunaferr kisebbségi tulajdonosával és egy – magát hol „válságmenedzsernek”, hol „ügyvédnek” aposztrofáló – Mikó István nevű személlyel hamis meghatalmazásokkal akarta átvenni a vállalat irányítását. Biztonsági őrökből verbuvált milíciával támadt a gyárra, megbénítva a várost és megfélemlítve a dolgozókat. Csak a rendőrség és a hatóságok professzionális, gyors és határozott fellépése akadályozta meg az események eszkalálódását.

A Dunaferr szerint az ál-Habsburg hívta össze azt az online közgyűlést is, amely alapján kineveztek egy új „cégvezetőt”. Miután a Dunaferr  megkérdőjelezte a bemutatott meghatalmazások valódiságát, és nem engedte be az álmeghatalmazottakat a vállalat területére, Mikó István biztonsági őrökből verbuvált milíciával támadt a gyárra, megbénítva a várost és megfélemlítve a dolgozókat. Csak a rendőrség és a hatóságok professzionális, gyors és határozott fellépése akadályozta meg az események eszkalálódását.


Értelmet nyernek a hírek az ukrajnai „üzleti sorozatgyilkosságról” és törvénytelen gyárfoglalásokról

A vasmű álláspontja alapján, ál-Habsburgra építő csalássorozat és a múlt pénteki gyártámadás ismeretében immár mindenki számára belátható, hogy az ukrán kisebbségi tulajdonost képviselő embereknek nem lehet hinni.

Egyúttal értelmet nyertek az ukrán sajtóban a Taruta módszereiről keringő hírek, amelyek a család agresszív és törvénytelen ukrajnai gyárfoglalásairól szólnak. Végül az is bebizonyosodott, hogy Magyarországon azonban nem működnek a csalásra, megtévesztésre és agresszióra építő módszerek

- áll a Dunaferr sajtóközleményében.