Dunakeszi önkormányzata saját alapítványát keresi

Az alapítvány utolsó ismert tartózkodási helye amúgy Dunakeszi Önkormányzata épületében van, most nagy erőkkel keresik egy bírósági ítélet miatt.

A dunakeszi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján keresik az ugyanarra a címre bejegyzett, ámde "ismeretlen helyen tartózkodó" Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítványt - írja Facebook oldalán Varga Zoltán Péter, a Jobbik Pest megyei képviselője.

A magyarázat: a képek március 24-én készültek, nem sokkal azt követően, hogy a közérdekű adatok kiadása iránt indított perben a bíróság elrendelte a hirdetményi idézést. Ilyenkor pedig a törvény szerint az idézést közzé kell tenni a bíróság hirdetőtáblája mellett az ismeretlen helyen tartózkodó fél utolsó ismert címe (Dunakeszi, Fő út 25.) szerinti polgármesteri hivatal (Dunakeszi, Fő út 25.) hirdetőtábláján is.

Így esett, hogy önkormányzatunk vezetői a bíróság felhívásának eleget téve a hirdetőtáblán "keresik" a saját alapítványukat - írja Varga.

fgh

Varga Zoltán Péter - aki maga is Dunakeszi lakos - még kora ősszel volt kíváncsi a Közalapítvány korábbi tevékenységére, ekkor derült ki, hogy a mintegy 1,7 milliárd forint közpénzből gazdálkodó szervezetről gyakorlatilag semmit nem tudni.

A képviselő az önkormányzathoz fordult annak érdekében, hogy képet kapjon az alapítvány tevékenységéről. Ekkor jött a váratlan fordulat: a város által alapított Közalapítványról - bár az önkormányzat címére van bejegyezve - ott nem tudnak semmit, a városi honlapon pedig a közalapítvány adatai némiképp hiányosan, pénzügyei pedig semmilyen formában nem voltak elérhetők, később Erről itt olvashat bővebben.