Tuzson Bencének mindenképpen kell a választókerületébe egy 635 milliós műugrótorony

Na és? Orbán Viktor meg stadiont épít.

A hétfői Magyar Közlöny szerint Orbán Viktor módosított egy korábbi kormányhatározaton, amely az egyes egyedi települési sportcélú infrastruktúra-fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosítására vonatkozik. A miniszterelnök döntése értelmében a „Dunakeszi Szabadtéri műugró torony és medence fejlesztés” szövegrész helyébe a „Gödi Szabadtéri műugró torony és medence fejlesztés” szöveg lép.

Még egy 2016. decemberi költségvetési módosítás tette lehetővé, hogy Dunakeszin is felhúzzanak egy műugrótornyot, a tervekben szerepelt még egy 10x20 méteres medence is, amit aztán egy 25 méteresre bővítettek volna.

Az Orbán-kormány 635 millió forintot csoportosított át a dunakeszi műugrótoronyra (egyébként ez a kormányhatározat biztosít 3,1 milliárd forintot a diósgyőri stadion rekonstrukciójára is). A hír hallatán Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője egyből lázba jött: „ez egy látványos olimpiai versenyszám, és jelenleg csak egyetlen mű- és toronyugrótorony van az országban”, ezért milyen jó lenne, még egy, mondjuk a választókerületében.

Ugyanis Tuzson Bence, amikor épp nem propagandaállamtitkárkodik, akkor a Magyar Műugró Szakszövetség elnöke.

A lelkesedését viszont nem igazán vette át Dunakeszi népe, de még a kormánypárti többségű önkormányzat sem. Sőt, mivel a Katonadombhoz tervezett sportlétesítmény építésébe a központi 635 millión túl Dunakeszinek is 100 millióval be kellett volna szállnia, 2017 júniusában elengedte a projektet a városvezetés.

De Tuzson Bence nem adta fel, és törekvéseit eredmény koronázta, így most a szintén a választókerületében lévő Gödön épülhet meg a műugrótornya.

Persze ez „csak” 635 millió forint a magyar adófizetők pénzéből, Orbán Viktor falusi stadionja ennél jóval többe került.

Hiába az állami kétmilliárd, még nem épül Németh Szilárd birkózócsarnoka

"Bárki jön velem szembe, el fogom neki magyarázni, mi a pálya. És megépítem ezt a csarnokot, ha tetszik, ha nem" - tavaly júniusban ezekkel a szavakkal zárta Németh Szilárd fideszes rezsibiztos és nemzetbiztonságikockázat-elemző azt azt a parlamenti Oktatásért is felelős bizottsági ülést, amely beszámolót kért a kormánypárti politikustól a Csepelre álmodott, 2,4 milliárd forintnyi közpénzzel megtámogatott birkózócsarnokról.

Az ma már közismert, a Fidesz megszállta a magyar sportot, és politikusaik a saját hóbortjaiknak megfelelően költhetik az adófizetők pénzét.

Jellemző erre Németh Szilárd rezsibiztos (a Magyar Birkózó Szövetség elnöke) csepeli birkózócsarnoka is, amelyre az állam már korábban átutalt a lakásába bejegyzett alapítványa számára több mint 2 milliárd forintot, azonban még egy kapavágás sem történt a helyszínen.