Dunaújvárosban családok ezrei maradtak víz és fűtés nélkül

Az ellenzéki néppárt arról számolt be, hogy a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) „ócska játéka következtében” családok ezrei maradtak víz és fűtés nélkül a napokban: otthonaikban kénytelenek fagyoskodni, nem tudnak tisztálkodni, WC-t lehúzni. Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint mindezt azért, mert „egy pénzéhes oligarcha még több nyereséget kíván kisajtolni az emberektől és az államtól.”

A párt sokadjára szólítja fel a DVCSH tulajdonosát, Pomázi Csabát, hogy hagyja abba a hazudozást: nem igaz, hogy a vízkimaradásokat a Duna alacsony vízállása vagy a hideg tél okozza. Hozzáteszi: az sem igaz, hogy nem kapnak megfelelő támogatást a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivataltól (MEKH), és veszteséges a cég. Amennyiben ez így lenne, azt az MEKH vezetőjével, Dorkota Lajossal – aki egyben a fidesz választókerületi elnöke is – megbeszélhették volna közös szilveszterezésük alkalmával, amit Pomázi mátrai szállodájában tartottak.

A Jobbik feljelentést tett abban bízva, hogy hatósági nyomásra megszűnik ez a politikai játszma, amely „ilyen megalázóan méltatlan helyzetbe sodorta a dunaújvárosiakat”.