Demográfiai javaslatcsomaggal állt elő a Jobbik

Magyarország legnagyobb problémájára ajánlanak megoldást.

Pénteki sajtótájékoztatóján a képviselő elmondta, hogy az Orbán-kormány az azt megelőző szocialista kormányokhoz képest ért el eredményeket ezen a téren, és a Jobbik kormányra kerülése után ezeket a pozitív családtámogatási intézkedéseket szeretné is megtartani. Azonban szükség van ezek mellett további ösztönzőkre, hogy elérhessük és fenntarthassuk Magyarország kívánt lélekszámát. 

A javaslatcsomag három pontját mutatta be, amelyek

"a gyermekneveléshez szükséges cikkek ÁFÁ-jának radikális csökkentése, a családtámogatási rendszer inflációkövetővé tétele, és a bölcsödei gondozási díj eltörlése".

A gyermekneveléshez szükséges cikkek közé tartozik egészen a kisgyermekek neveléséhez szükségesektől a tanszerekig.

A nyugdíjrendszerhez hasonlatosan tennék inflációkövetővé a családtámogatási rendszert.

[video:https://youtu.be/O1Ckq3y2U-8]

A bölcsödei gondozás ingyenessé tétele azért fontos, mert kimutatható, hogy a nők foglalkoztatása és a gyermekvállalási kedv összefüggésben van egymással. 

"Minél több nőt sikerül visszavezetni a munkaerőpiacra, minél több nő dolgozik, annál több gyermek születik. 30 éve ez még fordítva volt."

A Fidesz-kormány által 2012-ben bevezetett bölcsödei díjat azért kell eltörölni, hogy lehetővé tegyék a szülés után a nők munkaerőpiacra történő minél hamarabbi visszatérését.

Dúró Dóra közölte: javaslatokat dolgoznak ki az elvándorlásra, a meddőségre és a lakhatási problémákra. Bevezetnék a főállású szülőséget a többgyermekes családokban, támogatnák, hogy az első gyermek mielőbb megszülessen egy családban és egy szülőtámogatási életjáradék kidolgozása is folyamatban van - sorolta.