Egészen konkrét elképzelések vannak arra, hogy megállítsuk a kivándorlást!

A Jobbik több lépést javasol a kivándorlás csökkentése érdekében.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján hibásnak nevezte a kormány helyzetértékelését a területen, mint mondta, 100 ezrek mentek külföldre a devizahitelek vagy az alacsony bérek miatt.

Visszautasította azt is, hogy a fiatalok nyelvtudás megszerzése vagy szakmai kapcsolatok kiépítése miatt mennének külföldre, mert szerinte sok diplomás felszolgálómunkát végez vagy mosogatást vállal, ez pedig nem segíti a szakmai tevékenységét.

A jobbikos politikus a kivándorlás súlyos demográfiai vetületeként értékelte, hogy a külföldön született magyar gyermekek egy része soha nem tér haza, ezért fontos célnak tartotta, hogy bennük is kialakuljon a magyar identitás.

Pártja megoldási javaslatai között említette a béruniót, utalva arra, hogy az unión belüli munkabérek között elképesztő különbségek vannak, s ez magával hozza a gazdasági elvándorlást.

Dúró Dóra közölte azt is, kormányra kerülésük esetén bérlakás-építési programot indítanának annak érdekében, hogy minél könnyebben és olcsóbban lehessen lakáshoz jutni.

A Jobbik lehetővé tenné, hogy indokolt esetben nulla forintért jussanak albérlethez a fiatalok

A sorozat 15. állomásán először kiegészítette a Vona18 legelső pontját, a „se szegény migránst, se gazdag migránst" bővítette„a se titkos migránst"vállalással.A titokban befogadott 2300 migráns ügyét nem tudja szó nélkül hagyni. Az évszázad átverésének tartja ezt a sztorit, a kormány és Orbán Viktor három évig hazudott az országnak.

Az identitás témaköréről szólva magyar oktatási és kulturális rendszer kiépítését vetette fel, továbbá azt szorgalmazta, hogy a külképviseletek bürokráciacsökkentő intézkedésekkel segítsék a hazatérést, továbbá a kapcsolattartást az itthon maradottakkal és az állammal.

A képviselő azt is megerősítette, hogy amennyiben pártja nyeri a választást, lehetőséget adnának az elektronikus szavazásra a 2022-es választásokon.