Durva pletyka: az Újpest is búcsúzik az NB1-től?

Első hallásra meglehetősen meredeknek tűnő információkat közölt a rangado.hu.

A portál értesülései szerint Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a nap folyamán meglepő bejelentést tehet, mely szerint az NB1 mezőnye jövőre 12 vagy maximum 14 csapatos lesz.

A rangado.hu úgy tudja, a csődbe ment Győri ETO és Lombard Pápa mellett licenszproblémák miatt minden bizonnyal búcsúzik az élvonaltól a Pécsi MFC, a Kecskeméti TE, és ami a legmeglepőbb, az Újpest FC is.

Emlékezetes, a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2015. április 27-én ülésezett és döntéseket hozott a Klublicenc alapeljárás kapcsán. Ekkor mindössze 7 klub kapott az NB1-es indulásra feljogosító licenszet, a többieket hiánypótlásra kötelezték.

A bizottság elnöke, Varjú Tamás a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában május 4-én arról beszélt, hogy 4-5 olyan élvonalbeli klub van, amelynek esetében kisebbfajta csoda lenne teljesíteni másodfokon az NB I-es indulási joghoz szükséges követelményeket.

A pletyka ennek ellenére továbbra is meglehetősen kétségesnek tűnik, elvégre a bizottság elméletileg tegnap döntött a hiánypótlásokról, a klubok fellebbezését május 26-án bírálják majd el, így korainak tűnik egy ilyesféle bejelentés.