„Betegszabadságát tölti” az 50 milliónyi uniós pénzből épített vendégházában Pétervására fideszes polgármestere

„Betegszabadságát tölti” az 50 milliónyi uniós pénzből épített vendégházában Pétervására fideszes polgármestere

A fideszes Eged István egyébként saját fiát, Eged Renátót bízta meg a városi tulajdonú hulladékszállító cég vezetésére.

Ha eddig kétségeink lettek volna, végre megnyugodhatunk: még egy kisebb Heves megyei város fideszes polgármesterének is bőven jutott az uniós pénzekből. Eged István 50 millió forintnyi EU-s támogatásból épített vendégházat magának, ráadásul nem is akármilyet: az RTL Híradó beszámolója szerint a két tornyos, kis túlzással villának kinéző építmény Ház a tónál Vendégház néven szerepel és öt szobát kínálnak benne kiadásra.

A televízió riportjában felidézte, hogy Eged és a családtagjai több pályázaton is nyertek, egy fogadó fejlesztésére és bővítésére 25, egy horgásztó kialakítására pedig 50 millió forintot. A pályázatokat támogató bírálóbizottság elnöke maga Eged volt.

Egednél eredetileg Hadházy Ákos járt, amiről egy videót is közzétett a közösségi oldalán. A független országgyűlési képviselő látogatásakor Eged éppen a házhoz tartozó telken járkált. A fideszes városvezető elismerte, hogy övé a vendégház, de állítása szerint egyéni vállalkozóként nyerte rá a brüsszeli forrást.

Amikor Hadházy szembesítette azzal, hogy egyébként munkaidő van, Eged István zavarában azzal állt elő, hogy

„Nem, most éppen nem munkaidő van, hanem éppen, hogy úgy mondjam, a betegszabadságomat töltöm.”

Hadházy Ákos később aztán Facebook oldalán megjegyezte, reméli, hogy valójában nem betegszabadságon van a kormánypárti polgármester, hiszen akkor táppénzcsalás gyanúja merülhet fel.

Érdekes adalék továbbá, hogy a pétervásárai polgármester saját fiát, Eged Renátót bízta meg a városi tulajdonú hulladékszállító cég vezetésére.