„Könyörögni fogsz” – Pétervására fideszes polgármestere megfenyegette Hadházy Ákost, majd videóban magyarázkodott

„Könyörögni fogsz” – Pétervására fideszes polgármestere megfenyegette Hadházy Ákost, majd videóban magyarázkodott
"Biztos legyél benne, hogy találkozunk még. A család az mindenhol tabu, csak nálad nem. Könyörögni fogsz"

– írta Eged István, Pétervására fideszes polgármestere Hadházy Ákosnak Facebook-üzenetben, amiről a független országgyűlési képviselő fotót is készített.

Hadházy közösségi oldalán közzétett bejegyzésében válaszolt a fenyegető üzenetre:

Természetesen nem félek tőle, akkor sem, ha komolyan gondolja akár a fizikai retorziót is! Inkább meg fogok nézni néhány városi projektet is, vajon azt is ennyire a jó gazda gondosságával intézte? De nagyon sajnálom Pétervására lakosait, ha esetleg a propaganda és a megfélemlítés hatására újraválasztják ezt az embert!

Mint megírtuk, Hadházy korábban arról számolt be, hogy Eged István 50 millió forintnyi EU-s támogatásból épített falusi vendégházat magának, ráadásul nem is akármilyet: a két tornyos, kis túlzással villának kinéző építmény Ház a tónál Vendégház néven szerepel és öt szobát kínálnak benne kiadásra. Azt is állította, hogy az EU-s, vidékfejlesztésre és falusi szálláshelyek működtetésére szánt forrásokat terepjáróra költi a fideszes polgármester. Kiderült továbbá az is, hogy Eged saját fiát, Eged Renátót bízta meg a városi tulajdonú hulladékszállító cég vezetésére.

Eged István közben egy videóban igyekezett bemutatni a „Ház a tónál” vendégházat. Hadházy Ákos állításával szemben jelezte, az épület és a hozzátartozó kiegészítő szolgáltatások nem 50 millió forintból valósult meg, hanem az önrészt is beleszámítva jóval többől, és csak a vendégek használják.

Elszámolunk vele, mindenről számlát adunk

- tette hozzá a polgármester.

Eged István kitért a szintén a családja tulajdonában lévő Aranykakas fogadóra is. A polgármester elmondta, ő ugyan nem tulajdonosa a fogadónak, de „besegít” például a pályázatoknál.

Minden lehetséges módon a cég pályázik. Napelem pályázat, eszközpályázat, eddig is pályáztunk, ezután is pályázni fogunk - fejtette ki.

Pétervására fideszes polgármestere azzal zárta a videós beszámolóját, hogy ő még akkor is ott lesz, amikor a „Hadházy félék” meg az RTL már sehol sem lesznek.