Éjszakai kijárási tilalom lesz Egerben

Éjszakai kijárási tilalom lesz Egerben

Újabb megelőző intézkedéseket jelentett be Eger városának polgármestere, Mirkóczki Ádám. A Heves megyei település városvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy további gyorsteszteket juttat a város intézményeibe.

Eger Polgármestere, Mirkóczki Ádám bejelentette, hogy az előttük álló hétvégére ismét lezárják a közterületi parkolókat és a belvárosi köztereket, de ezen felül a védekezés jegyében újabb szigorításokat is bevezetett az önkormányzat.

  • Pénteken éjféltől kötelező lesz a szájmaszk viselése a közterületeken, a tömegközlekedési eszközökön, piacokon, boltokban, plázában,
  • Ugyancsak péntektől vasárnap éjfélig tilos lesz közterületen alkoholt fogyasztani,
  • Korlátozza a város az éjszakai kijárást: április 24-én pénteken éjféltől másnap reggel 6-ig, április 25-én, szombaton 22 órától másnap reggel 6-ig és április 26-án, vasárnap 22-től 24 óráig csak alapos indokkal lehet elhagyni a lakóhelyet.

Az település vezetője továbbá kiemelte, hogy a helyi vállalkozók megsegítése érdekében, május elsejétől mentesülnek bérleti díj fizetése alól azok az önkormányzati tulajdonú ingatlanában működő vállalkozások, amelyek a márciusban elrendelt veszélyhelyzet miatt kénytelenek voltak bezárni, azaz azóta nem keletkezett bevételük. Ez a mentesség a veszélyhelyzet fennállásáig, vagy az üzlet újranyitásáig élhetnek a vállalkozások.

"A jövő héten 600 gyorstesztet várunk és még 5000-et rendeltünk, ezeket a legveszélyeztetettebb munkakört betöltőknek szeretnénk eljuttatni, tehát mások mellett háziorvosoknak, védőnőknek, postásoknak, ételkiszállítóknak"

– mondta Mirkóczki Ádám, hozzátéve: az Országos Mentőszolgálat munkatársai megerősítő tesztet végeztek azokon, akiknek pozitív eredményt mutatott a koronavírus-gyorstesztje az Idősek Berva-völgyi Otthonában. Szavai szerint mind a négy eredmény negatív lett, de újabb megerősítő, PCR-tesztet kell végezni, ennek eredményére még várnak.

Mirkóczki Ádám szerint Egerben eddig jól vizsgázott a szociális ellátórendszer. A városvezető sajtótájékoztatóját azzal zárta, hogy arra kéri az egri polgárokat, a saját érdekükben tartsák be a bevezetendő korlátozásokat, hogy minél hamarabb túl lehessenek ezen az időszakon.