"Egész Magyarország egy nagy tranzitzóna"

A jobbikosok elszántak, fenntartják a Verseny utcai piac blokádját.

Aggódva figyeljük az utóbbi 24 óra eseményeit, nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon - mondta Stummer János, a Jobbik budapesti regionális igazgatója. Mint ismert, kilenc óra magasságában a hatóságok hatósági zár alá vonták a Keleti pályaudvart - emlékeztetett - nyilvánvaló, hogy a hatóságok képtelenek kezelni a jelen körülmények között ezt a kialakult, katasztrófa felé közelítő helyzetet - véli a politikus.
 
Egészen addig itt fogunk maradni, ameddig a városvezetés vissza nem vonja az ez irányú terveit, vagyis, hogy ezen a területen egy új tranzitzónát - a Jobbik értelmezése szerint egy ideiglenes menekülttábort - hozzon létre. Tarlós István és a városvezetés, Pető Györggyel kiegészülve a tegnapi nap délutánján olyan nyilatkozott tett, hogy ők bizony nem fognak elállni a tranzitzóna megnyitásának tervétől - mondta.
 
A Jobbik azonban továbbra is fenntartja az álláspontját - ráadásul az azóta eltelt események mind minket igazolnak - ezért úgy érezzük, hogy ennek az új, ideiglenes menekülttábornak a megnyitása nem fog megoldást jelenteni erre a problémahalmazra - véli a politikus.
 
df

Lehetőséget, hogy elhagyhassák az országot, lezárni a határokat

Stummer János szerint a Keletinél táborozó tömegnek esze ágában sem lesz idejönni a Dózsa György út elejére. Ezek az emberek arra várnak, hogy minél hamarabb felszálljanak egy Nyugat-Európába tartó vonatra - mondta, olyan körülményeket kell teremteni, hogy az ide érkező migránsok a lehető leggyorsabb ütemben el tudják hagyni az országot - tette hozzá. Ezzel egy időben pedig ténylegesen le kell zárni az országhatárokat, a határon elfoglalt migránsokat pedig visszafordító állomásokba kell terelni, nem szabad hagyni, hogy ez a kontrollálhatatlanná vált folyamat tovább folytatódjon, mert humanitárius katasztrófa lesz. 
 
Kijelentette: sem Budapesten, sem Sormáson, sem Martonfán, sehol nincs szükség Magyarországon menekülttáborra.
"Mi mindaddig itt fogunk maradni és blokád alatt tartjuk a Novák utcai piacot, amíg a főváros hitet nem tesz amellett, hogy sem itt, sem a főváros bármely más pontján nem fog ideiglenes menekülttábort kialakítani."
 
Magyarországon nem ez lesz az egyetlen tranzitzóna, ugyanis ma egész Magyarország egy nagy tranzitzóna, egy Röszke - Budapest - Hegyeshalom tengellyel - mondta Hegedűs Lorántné. 
 
Maga Orbán Viktor jelentette be a Nemzeti Konzultáció eredményét, miszerint a magyarok döntöttek, s nem akarnak illegális migránsokat Magyarországon. Ezzel szemben a helyzet az, hogy jelenleg kontrollálhatatlan mennyiségű migráns van hazánkban.
 
dfgh
 

Mégis elveszik a bevándorlók a munkát?

A jobbikos képviselő emlékeztetett a kormány óriásplakát kampányára, vagyis annak legfőbb szlogenjére: a "bevándorlók nem vehetik el a magyarok munkáját". Ezzel szemben a helyzet az, hogy a kormány becsapta a magyar embereket, hiszen nemrégiben egy NGM közleményben maga Tállai András erősítette meg, hogy csak idén 59 ezer migránsnak kívánnak munkát biztosítani - nyilvánvalóan a közfoglalkoztatás keretein belül. Magyarul: 59 ezer illegálisan hazánkban tartózkodó embernek akarnak a magyarok helyett munkát adni - mondta a Jobbik országgyűlési képviselője.
 
Hegedűs Lorántné emlékeztetett a kormány egy korábbi törvényjavaslatára is, amely alapján a kormány "válsághelyzetben" lefoglalhatja az önkormányzatok ingó és ingatlanvagyonát, felülírhatja a helyi építési szabályokat. A nemzet vagyonát nem lehet feláldozni arra, hogy a kormány tehetetlenségében nem tudja megoldani a migrációs kérdést. E gyakorlat ellen tiltakozik a Jobbik, hiszen az alaptörvényben biztosított önrendelkezését tapossa lábbal a kormány és ez a törvényi rendelkezést - mondta a képviselő asszony.
 

Újságírói kérdésre válaszolva Stummer János elmondta: feltételezzük, hogy a szerdai Fővárosi Közgyűlésen át fognak menni azok a napirendi pontok, hogy itt ideiglenes menekülttábor nyíljon. Innen a sajtón keresztül üzenjük a budapesti városvezetésnek, ha meglépik ezt, ha megkezdik az előkészületeket - legalábbis papíron, akkor számolniuk kell, azon következményével, hogy innen mi nem fogunk elmenni, meg fogjuk akadályozni, hogy bármiféle tábor nyíljon - zárták sajtótájékoztatójukat a Jobbik képviselői.