Hiába tiltották, ismét szól a Fejbőrtől a Tartsd magad nemzetem!

Miért csak a dal nemzeti érzelmű változata zavarja a Quimbyt?

Talán pont ez a nemzeti jelleg lehet az oka annak, hogy a 2016 októberében felénekelt, és az idén januárban klipesített "Tartsd magad nemzetem" sorsa olyan mostoha. Ugyanis rendre töröltetik a világhálóról, miközben a Most múlik pontosan című számnak a teljes obszcén, vulgáris változat továbbra is elérhető.

"Ezt nem értjük mi sem. Ha Kiss Tibiéket (a Quimby zenekar frontembere – a szerk.) az zavarja, hogy valaki ezt a dallamot felhasználja, akkor miért nem töröltet mindent konzekvensen, miért csak ezt a dalt?"

- értetlenkedik Szilágyi Attila.

A Fejbőr gitárosa felidézte, hogy korábban többször is érdeklődtek nála rajongók, hogy miért nem hangszerelik újra a Tartsd magad nemzetem című ismeretlen szerző által megalkotott verset, amelyet egyébként erre a dallamra írtak. "Mi azt szeretnénk, hogy ezt a verset ne lehessen elnyomni". Azt ugyanakkor hozzátette, ők ezt a számot nem énekelték fel egyetlen albumra sem.

"Mi nem akarunk ebből pénzt, csak annyit szeretnénk, hogyha jó szívvel dolgozunk egy dalon, az eljuthasson azokhoz emberekhez, akik ebből erőt, energiát merítenek"

- fogalmazott.

A nemzeti rocker egyébként arra is rávilágított, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ezt a Quimby írta meg elsőként 2006-ban, hiszen ahhoz teljesen hasonló, viszont sokkal korábbi megjelenésű külföldi számot is ismerhetünkami viszont megkérdőjelezi a zenekar elutasító hozzáállásnak a jogosságát.

Azt pedig különösen visszásnak tartja, hogy amikor a Youtube-ról eltüntették a nemzeti érzelmű változatot, aközben Kiss Tibi egy kifejezetten trágár szövegű verssel üzent a politikai vezetésnek, egyszersmind fogalmazott meg kritikát a társadalommal szemben.

"Miért basszátok szét az országomat?" A Quimby frontembere tökéletes verset írt Orbánékról

A zenész az Alinda című műsor vendége volt. A beszélgetés hétfőn kerül majd adásba, és naná, hogy ezzel a korunkat igen pontosan körülíró alkotással reklámozzák az adást. A műsorvezető egyébként arra kérdezett rá, hogy miért nem politizál soha a dalszövegeiben.

"De nem ez e a lényeg! A Fejbőrtől azt sohasem fogod látni, hogy neki támad egy másik zenekarnak. Mi tényleg csak azt szeretnénk megtudni, hogy a Tartsd magad nemzetem miért nem jelenhet meg a nagy nyilvánosság előtt?"

- értetlenkedett Szilágyi Attila.

Egyébként, ha tovább tart a dal üldöztetése, az is szerepel a tervekben, hogy a verset újra megzenésítik, mert az együttes nem akarja elveszíteni annak üzenetét, és továbbra is közvetíteni akarja a közönségnek.

Természetesen kerestük a Quimbyt is, de ők nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Amúgy, köszönjük jól vagyunk! - vágta rá Szilágyi Attila a Fejbőr hogylétéről érdeklődő kérdésünkre - legközelebb május 13-án a budapesti Showbarlangban találkozhatnak a nemzeti rockbandával a rajongók, "egy mérsékelten nagy buli" erejéig.