Csak akkor kaphatnának annyi bért a szakápolók, mint amennyit a kormány ígért, ha látástól vakulásig dolgoznának

Csak akkor kaphatnának annyi bért a szakápolók, mint amennyit a kormány ígért, ha látástól vakulásig dolgoznának

Mese mese mátka!
Hol???
36 év után sincs ennyi bérem!
Propaganda!
Erre írta nekem valaki, hogy háromszorosára nőtt a fizetésem. csak azt nem írta, hogy mikortól, és hogy most mennyi? Mert sajnos nem ennyi!!

Csak néhány hozzászólást idéztünk abból a posztból, amit egy egészségügyi szakápoló tett ki a Facebookra a kormány szerint hivatalosnak tekinthető keresetekről és aminek az általános vélemények szerint nem sok köze van a valósághoz. Eszerint egy 4-6 éves gyakorlattal rendelkező ápoló 2022 februárjától bruttó 517 ezer forintot kereshet havonta. A legtöbbet a 19-21 éves jogviszonnyal és felsőfokú végzettséggel rendelkező szakápoló a kormány adatai alapján 690 ezret keres.

Ez egy félrevezető összeg 

- mondta az Alfahírnek Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke.

A bértáblán megjelent keresetet csak akkor lehetne elérni, ha valaki rengeteget éjszakázik, vagy rengeteget túlórázik. Tehát törvényes munkaidőben ez a kereset nem tud megvalósulni

- tette hozzá a FESZ elnöke.

Ezek a számok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal

- reagált az Alfahírnek Rig Lajos.

A Jobbik országgyűlési képviselője, aki politikusi munkája mellett továbbra is mentősként tevékenykedik, levélben azt kérte Kásler Miklós minisztertől, hogy tegye valóssá ezeket a béreket.

Ha a kormányzati portálon megjelent számok a valóságosak, akkor miniszter úr igazítsa ahhoz a dolgozók bérét

- hangsúlyozta Rig Lajos, aki közösségi oldalán is megosztotta tapasztalatait.

A kormány korábban a közszféra szinte minden területén hasonló módon propagálta az úgynevezett béremelést. Csak amikor a dolgozók kézhez kapták a havi fizetésüket, akkor szembesültek azzal, hogy nem úgy és nem abban a formában lett magasabb a bérük, ahogyan azt a kormány próbálja beállítani. A számok azonban mindig rácáfolnak a propagandára.