A kórház ígérete szerint napokon belül újra lesz ellátás a gyermekosztályon

Az újszülöttek ellátását és felügyeletét addig a házi gyermek szakorvosok látják el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei egészségügyi intézmény pénteken reggel tette közzé honlapján, hogy átmenetileg szünetel a gyermekellátás a kórházban, helyettesítésre az Emberi Erőforrás Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki.

A közlemény szerint a kórház szülészeti- nőgyógyászati osztályán az újszülöttek ellátását és felügyeletét az átmeneti időszakban a Sátoraljaújhely városi házi gyermek szakorvosok bevonásával biztosítják.     

A kórház vezetésének szombati tájékoztatása szerint a gyermekellátás szünetelése csak átmeneti, néhány napig tart, várhatóan a jövő héten az ellátás folytatódik. 

Orvoshiány miatt nincs ellátás a sátoraljaújhelyi kórház csecsemő- és gyermekosztályán

A tájékoztató így folytatódik: Az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár (határozatszám: 9935-2/2018/EÜIG) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki a a betegek ellátására és erről az OMSZ szervezetét is értesítette. A háziorvosi szolgálatokat a kórház vezetése emailben tájékoztatta.