Egy 19 éves fiatal lett a Rafah elleni támadás első halálos áldozata

Egy 19 éves fiatal lett a Rafah elleni támadás első halálos áldozata

Sorkatonai szolgálatát töltötte éppen. Közben tovább folynak a harcok a Gázai övezetben és a libanoni határvidéken is.

Az izraeli hadsereg (IDF) szerdán tovább harcolt délen, a Gázai övezetben, és északon, a libanoni határnál is a katonaság tájékoztatása szerint - írja az MTI.

Az IDF bejelentette, hogy egységei tovább tevékenyednek a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalija menekülttáborban, s a légierő egy olyan fegyveres csoportot támadott, amely kedden rakétákat indított az övezet közelében fekvő izraeli Szderot irányába.

Az övezet déli, Egyiptomhoz közeli térségében is tovább folytak a harcok, ahol a hadsereg elmondása szerint

megtámadták a Hamász iszlamista terrorszervezet kiképzőhelyét, s az összecsapásban életét vesztette számos palesztin fegyveres.

A Gázai övezet környékén és a libanoni, északi határnál fekvő izraeli településeken többször megszólaltak szerdán is a rakéta- vagy dróntámadásra figyelmeztető légvédelmi szirénák.

Az IDF jelentése szerint északról mintegy hatvan rakétát indítottak Izrael felé, melyek viszonylag csekély anyagi károkat okoztak. Délen a Szderotra lőtt rakéták többségét semlegesítette a Vaskupola légvédelmi rendszer, de egy lövedék becsapódott egy lakatlan épületbe.

Szerdán újabb, a Gázai övezet déli részén elesett izraeli katona haláláról számolt be a hadsereg.

A 19 éves, sorkatonai szolgálatát töltő fiatal lett a Rafah elleni támadás első, és a gázai szárazföldi harcok 273. izraeli halálos áldozata.

(Címlapkép: Izraeli légicsapásban megsemmisült épületek maradványai a Gázai övezet déli részében levő Rafah menekülttáborban 2024. március 26-án. MTI/EPA/Haiszam Imad)