Egy kisfiú is meghalt, amikor az oroszok az ukrán vasúti infrastruktúrát támadták hajnalban

Egy kisfiú is meghalt, amikor az oroszok az ukrán vasúti infrastruktúrát támadták hajnalban

Többen életüket vesztették, illetve sebesülést szenvedtek. Csak Zaporizzsjában az elmúlt 24 órában több mint 300 támadásról számoltak be.

Az orosz erők keddre virradóra a délkeleti Zaporizzsja régiót támadták Ukrajnában, ahol ketten meghaltak - egyikük egy nyolcéves kisfiú -, egy harmadik ember pedig a központi Dnyipro várost ért rakétatámadásban vesztette életét - közölte az MTI ukrán tisztviselők tájékoztatása nyomán.

Oroszország két ukrajnai térségben a vasúti infrastruktúrára, míg az északi Csernyihiv körzetében egy energetikai létesítményre mért csapást

- számoltak be az ukrán hatóságok.

Zaporizzsjában az elmúlt 24 órában több mint háromszáz támadásról adtak hírt

A kijevi belügyminisztérium szerint Zaporizzsjában egy szállodakomplexumot ért éjszakai csapásban meghalt egy nő és a fia, a férje és tizenéves lányuk megsebesült. Őket a helyi kórház intenzív osztályán látják el.

Ivan Fedorov, a zaporizzsjai régió kormányzója szerint

az elmúlt 24 óra alatt 313 támadás volt, 11 települést ért ágyútűz, s több épület is megrongálódott a régió közigazgatási központjának számító azonos nevű városban.

Az ukrán légierő közölte, hogy 35 drónból 27-et lelőtt az oroszok éjszakai támadása során, amelyben az orosz hadsereg négy rakétát is bevetett.

Emellett az ukrán energiaügyi minisztérium közölte, hogy az északi Csernyihiv régióban lévő energetikai létesítményt ért dróntámadásban három alkalmazott megsebesült.

Az éjszakai légicsapások az északkeleti Szumi régióban és a középső Dnyipropetrovszki régióban vasúti infrastruktúrát és járműparkot is célba vettek - közölte az ukrán állami vasúttársaság.

Kijev környékén a légitámadás nem okozott nagy károkat, áldozatokról sem tudni

Mikolajiv regionális kormányzója, Vitalij Kim arról tájékoztatót, hogy

a déli térséget ért rakétatámadásnak nem voltak áldozatai.

Ruszlan Kravcsenko, Kijev megye kormányzója azt állította, hogy a légitámadás nem okozott károkat a kritikus infrastruktúrában, nem voltak áldozatok, rendszereik feltartóztatták a csapásokat. Hozzátette: a törmelékek erdős területeken tüzet okoztak, és kisebb károk keletkeztek egy magas épületben.

Hétfőn késő este az orosz erők rakétákkal támadták a déli Dnyiprót, egy ember meghalt, hat pedig megsebesült - közölte Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk regionális kormányzója a Telegramon.

Korábban Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó a Telegramon azt közölte, a város több pontján becsapódó rakétáktól negyvennél több civil, köztük öt gyerek sérült meg.

(Címlapkép: A harkivi sportcsarnok, a Sportpalota egy orosz légicsapás után a kelet-ukrajnai Harkiv nagyvárosban 2024. szeptember 1-jén. MTI/EPA/Szergej Kozlov)