Egy arrogáns kormány a Csörsz utcában sem érti az embereket

A Jobbik Magyarországért Mozgalom örvendetesnek tartja és üdvözli, hogy a lakossági tiltakozás nyomán a Testnevelési Egyetem (TE) letett arról a tervéről, hogy a város szövetébe nem illő, megalomán sportlétesítményeket építsen a Csörsz utca és a Hegyalja út közé, a tavaly tisztázatlan körülmények között leégett sportcsarnok helyett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a legerősebb ellenzéki párt visszásnak és megengedhetetlennek tartotta, hogy ilyen módszerekkel, a XII. kerületi lakók teljes kihagyásával próbálnak elvenni az itt élők életteréből.

Gyöngyösi Márton a lapunkhoz csütörtökön eljuttatott közleményében arra emlékeztetett,

a Jobbik álláspontja a kezdetektől fogva az volt, hogy a TE döntése nem csak azért elfogadhatatlan, mert a lakók megkérdezése és érdekeinek figyelembe vétele nélkül született, de azért is, mert lehetetlenség és felelőtlenség egy 36 milliárd forintos nagyberuházást átfogó és részletes koncepció híján megvalósítani. "Márpedig az elmúlt pár hónap alatt ilyen beruházási, építési és pénzügyi terveket magában foglaló koncepció nem látott napvilágot. A jelenlegi elképzelésekből az sem világos, hogy mi a kormány hosszú távú terve a magyar sportélet két meghatározó háttérintézményével, a TE-vel, illetve a Sportkórházzal" - fejtegette a jelenlegi helyzetet a politikus.

A választókerületi elnök szerint a TE fejlesztésének előzményei és körülményei a kormányzati nagyberuházásokat rendre körüllengő korrupció gyanúját vetik fel, amit kizárólag gondos előkészítéssel, transzparens döntéssel és a választói akarat iránti alázattal lehetne kivédeni. Göngyösi Márton kiemelte, a több tízmilliárd forintnyi közpénz tervezett elköltése a polgárokkal való egyeztetés nélkül túlmutat az épületek magasságán vagy a megszüntetni kívánt parkok számán.

A kormány titkolózása a TE és a Sportkórház ügyében a rendszer működésének végtelenül arrogáns és a polgárokkal szemben méltatlan módját jelzi - vonja meg a végső következtetést a jobbikos politikus.