Egy átlagos szombat este a Jobb Szektornál

Hazafias lendületből szétvertek egy szállodát, de végül kiderült, hogy a helyiek náluk is zordabb arcok.

A kemény harcosok helytálltak a vodkafogyasztás frontján, erejükből még néhány fekvőtámaszra, pisztolylövésre, és a biztonsági őr félholtra verésére is jutott. A hazaáruló gazember azzal érdemelte ki méltó büntetését, hogy nem átallott pénzt kérni az elfogyasztott italokért. Az sem hatotta meg, hogy a derék társaságban jelen volt a donyecki reptér egyik hős kiborgja és a Krím áramellátását szabotáló terroristák szabadságharcosok egyik vezetője is.

Sajnos az ukrán vitézek nem tudták befejezni megkezdett rekreációs üdülésüket, mert a hotel tulajdonosa megérkezett néhány felháborodott, és felfegyverzett munkatársával, majd súlyosan bántalmazta őket. Egyiküket "példamutatásból" kiütötte, pisztolyt rántott, ám végül eltekintett a fegyver használatától.

Felháborító módon a hatóságok sem értékelték a fiatalemberek hazafias érdemeit, mindannyiukat előállították, és gyorsított eljárásban már el is ítélték őket.

Holott a január 10-i incidens szerdán nyilvánosságra hozott felvételein világosan látszik, hogy a békésen iszogató 8-10 harcos nem tett mást, mint megvédte magát és hazáját a rájuk törő oroszbérenc biztonsági őrrel szemben.

A Jobb Szektor szóvivője, Varvara Csernoivanenko másnapi közleményében hangsúlyozta, hogy bajtársaik ellenőrizni szálltak ki, mivel az "említett üdülőben szeparatizmusról kaptak jelentést". Rámutatott arra a sokat mondó tényre is, hogy: a szálloda tulajdonosai Donyeck megyéből származnak.

Akinek ezek után kétségei vannak afelől, hogy a Kárpátokban az ukrán honvédő háború heroikus ütközete zajlott le, az egészen biztosan Moszkva bérence, de minimum donyecki.

Az éber brigád két héttel a nagy-mencselyi csata előtt egy benzinkúton leplezett le titkos szeparatista támaszpontot, ahol szintén gyors és hatékony fellépéssel állították helyre a demokratikus Ukrajna egységét.